POSLJEDICE PODRHTAVANJA

Oštećeni objekti u Hercegovini nakon potresa u Crnoj Gori pretrpjeli dodatnu štetu

Oštećenja su zabilježena na još nekoliko starijih objekata kao posljedica jutrošnjeg snažnog potresa magnitude 5,3 stupnja po Richteru

Potres u Crnoj Gori

 EMSC/X

Od posljedica potresa koji se zbio u četvrtak rano ujutro u istočnome dijelu Hercegovine dodatno je oštećeno više objekata koji su prije dvije godine stradali u još snažnijem podrhtavanju tla, dok u općini Bileći djeca danas ne idu u škole i u vrtiće.

U općini Ljubinju srušio se dio zgrade koja je teško nastradala 2022. od posljedica potresa koji je pogodio šire područje, potvrdio je načelnik općine Stevo Drapić. U potresu koji se dogodio 22. travnja 2022. magnitude 5,7 stupnjeva Richtera u susjednoj općini Stolac poginula je mlađa žena.

Oštećenja su zabilježena na još nekoliko starijih objekata kao posljedica jutrošnjeg snažnog potresa magnitude 5,3 stupnja po Richteru, s epicentrom u u zapadnom dijelu Crne Gore, koji se osjetio na širem području BiH i Hrvatske.

U općini Bileći, koja je prostorno najbliža epicentru snažnog potresa, nakon kojega je uslijedilo 30-tak slabijih podrhtavanja tla, kao mjera opreza danas djeca ne idu u škole i u vrtiće. Tamo je zabilježeno nekoliko manjih oštećenja na objektima među kojima je i spomenik u središtu te istočnohercegovačke općine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:01