NA PERIFERIJI AUCKLANDA

OSTVARILI SE NAJGORI STRAHOVI Pronađeno tijelo 22-godišnje milijarderove kćeri. Nestala je nakon sastanka s misterioznim muškarcem

 
Grace Millane (L), hotel u kojem je zadnji put viđena, otac David na pressici
 Facebook/ Google Maps/Screenshot YouTube

Novozelandski policijski službenici koji istražuju ubojstvo britanske turistice Grace Millane (22) pronašli su tijelo na periferiji Aucklanda, piše BBC.

Detektiv inspektor Scott Beard u nedjelju je rekao da se vjeruje da je riječ o Millane, ali da tijelo još nije formalno identificirano. U policijskom se pritvoru trenutno nalazi 26-godišnji muškarac kojeg policija tereti za ubojstvo 22-godišnje Britanke iz Essexa.

Detektiv inspektor Beard rekao je da još uvijek neidentificirano tijelo pronađeno otprilike 10 metara dalje od ceste Scenic Drive koja se nalazi nedaleko od Aucklanda.

"Za obitelj Millane ovo je neizdrživo i nalaze se u našim srcima. Svaki će se otac, svaki će se roditelj teško nositi s takvom situacijom. Ocu Grace pružamo veliku pomoć. Teško je jer su on i njegov brat iz Engleske ovdje, dok je ostatak obitelji u Engleskoj", rekao je Beard.

Podsjećamo, Millane je dva tjedna sama putovala Novim Zelandom u koji je došla nakon što je šest tjedana putovala Južnom Amerikom. Millane je zadnji put viđena u 21:41 u subotu 1. prosinca u hotelu City Life, a bila je u društvu muškarca.

Policija je u subotu ustvrdila da Millane "više nije živa", nakon što su pregledali snimka s nadzornih kamera, forenzički obradili hotel u kojem je boravila i locirali vozilo. Muškarac s kojim je bila u društvu kada je posljednji put viđena tereti se za njezino ubojstvo te bi se u ponedjeljak trebao pojaviti na sudu.

Policija trenutno traga za u Aucklandu iznajmljenom crvenom Toyotom Corollom te od građana traže pomoći pri lociranju automobila.

Vijest da je istraga nestanka Grace Millane pretvorena u istragu ubojstva devastirala je obitelj mlade Britanke. Otac nestale Grace koja se sada smatra mrtvom, građevinski milijarder David Millane (60), u petak je po dolasku na Novi Zeland održao emotivnu konferenciju za medije na kojoj nije mogao suspregnuti suze.

"Zadnji put smo se čuli 1. 12. i strašno smo zabrinuti. Ona je predivna, otvorena, ljubazna kćer koja obožava svoju obitelj, kroz suze je procijedio Millane. Nikada nije prošlo toliko vremena, a da se ne čujemo. Na Novi Zeland stigla je 20. studenog i bombardirala nas je s fotografijama i pričama sa svojih avantura", rekao je tada David.

"Strašno smo uzrujani i ne mogu vam uopće pojasniti kroz što prolazimo", poručio je otac, a onda se više nije mogao suzdržati i potpuno se pred svima slomio. "Preklinjem vas, bilo tko je zadnjih dana vidio moju Grace ili ostvario bilo kakav kontakt s njom da nam se javi jer svaki nam je detalj važan, kroz suze je molio neutješni otac", dodao je na konferenciji Britankin otac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:53