StoryEditor
PROFIT I ZA RADNIKE

OSTVARUJU REKORDE I PUNI SU KO BROD! Ugledni proizvođač automobila časti radnike bonusom od čak 9700 eura!

 
 Porsche AG

Raditi za jednog od najvećih svjetskih proizvođača sportskih automobila upravo je postalo mnogo slađe. U korporativnom svijetu u kojem svatko igra svoju ulogu, bila godina dobra ili loša, rezultat je to timskog rada.

Pritom programi dijeljenja profita nisu novost, pa ako tvrtka ostvaruje dobit svaki se radnik može nadati nagradi ili bonusu. Obično je to postotak godišnje plaće zaposlenika.

Porsche AG
 

Kada tvrtka poput Porschea za koju je 2018. godina bila rekordna po dobiti, tada se radnici imaju razloga radovati. Ove godine primit će čak 9700 eura bonusa od čega će najveći dio biti isplaćen odmah (9000 eura) dok ostatak (700 eura) dio ide u korist mirovinskih fondova zaposlenika.

U brojkama, prihodi Porschea su porasli za 10 posto (25,8 milijardi) dok su operativna dobit (4,3 milijarde eura) te isporuke vozila (256.255 primjeraka) porasli za 4 posto.

Porsche AG
 

Ovo je već druga godina za redom u kojoj Porsche bilježi rast, a ovako značajan bonus za svoj rad primit će oko 25.000 zaposlenih - javljaju iz Porschea. Prošle su godine radnici primili tek 100 eura manje, ali su zato prije koji mjesec dobili dodatak na plaću od 356 eura povodom 70-og rođendana marke. Raditi za Porsche, doista, nikad nije bilo bolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. srpanj 2020 21:46