UHIĆEN U FRANCUSKOJ

Osumnjičeni talijanski mafijaš policiji bježao 16 godina, radio noćne smjene u pizzeriji

Edgardo Greco postao je čak i vlasnik talijanskog restorana imena Caffe Rossini Ristorante kojeg je vodio od lipnja do studenog 2021.

Edgardo Greco radio je u pizzeriji u Saint-Etienneu u Francuskoj

 Interpol/

Edgardo Greco, 63-godišnji navodni član zloglasne talijanske kriminalne organizacije ‘Ndranghete, uhićen je nakon što je u bijegu proveo 16 godina, piše The Guardian.

Međunarodna kriminalističko-policijska organizacija Interpol Greca je uhitila u francuskom gradu Saint-Etienneu, a francuski tužitelji tvrde da je Greco u tom gradu u jednom trenutku pod pseudonimom vodio talijanski restoran.

Greco je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ubojstva Stefana i Giuseppea Bartolomea. Optužen je i za pokušaj ubojstva Emiliana Mosciare koji se dogodio tijekom rata između mafijaških klanova Pino Sena i Perna Pranno koji je obilježio 1990-e godine.

Braća Bartolomeo pretučena su do smrti željeznim palicama, a njihova tijela nikada nisu pronađena. Vjeruje se da su otopljena u kiselini.

Prema dokumentima koje je vidjela novinska agencija AFP, Greco je bio preuzeo ime Paolo Dimitrio te radio i u drugim talijanskim restoranima u Saint-Etienneu.

Greco je u lipnju 2021. postao vlasnik talijanskog restorana imena Caffe Rossini Ristorante i vodio ga je do studenog 2021. godine. Facebook stranica tog restorana još je otvorena, no više, čini se, nije otvoren. Novine Le Progres pisale su o njegovom otvorenju, a tekst je naslovljen: "Paolo Dimitrio otvorio restoran svojih snova".

Talijanski mediji pišu da je Greco pod pseudonimom radio noćne smjene u jednoj pizzeriji.

Greco se trenutno nalazi u pritvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:37