BRUTALAN ZLOČIN

OSVETA SE SERVIRA S VREĆOM CEMENTA Bivšoj ljubavnici ukrao dragulje, ona angažirala mafiju i naručila njegovu eliminaciju metodom koja je šokirala sve

 
 Ilustracija / Profimedia, Alamy

Ljutita 64-godišnja žena angažirala je četiri sicilijanska mafijaša za ubojstvo svog bivšeg ljubavnika koji joj je ukrao dragulje, tvrdi talijanska policija. Ubojice, svi Sicilijanci, nesretnog muškarca zazidali su dok je još bio živ, prenio je The Guardian.

Žrtva, Lamaj Astrid (41), inače albanski državljanin, nestao je još 2013., a sad, šest godina poslije, istraga protiv mafije u provinciji Caltanissetta na Siciliji dovela je do šokantnog otkrića - naime, policija je pronašla Lamajev leš u betonskom stupu u vili u Senagu.

Truplo je otkriveno još u siječnju, dok se spomenuta kuća obnavljala, ali vlasti su ovu vijest objavile tek u petak.

Ubojice su uhićene na Siciliji, a sva četvorica povezani su s moćnom mafijaškom obitelji iz Riesija u Caltanissetti. Svi su optuženi za ubojstvo i prikrivanje leša.

A nakon što je saznala za otkriće tijela njezina bivšeg ljubavnika, 64-godišnja žena navodno je pokušala pobjeći iz Italije preko zračne luke u Genovi, no policija ju je preduhitrila.

Kako su izjavili istražitelji, žena nije mogla prihvatiti činjenicu da ju je ljubavnik opljačkao pa je naručila njegovo ubojstvo.

- Imala je dobre kontakte s mafijom. Nakon što je njihov šef odobrio likvidaciju Lamaja Astrida, Sicilijanci su otputovali u sjevernu Italiju kako bi izvršili naredbu - rekao je policijski zapovjednik novinama La Repubblica.

Žrtva je identificirana zahvaljujući komadiću njegove odjeće koji je pronađen u šupljini stupa u koji ga je mafija živog zazidala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 03:32