TERORISTIČKI NAPAD U PAKISTANU

Osveta za Osaminu smrt: U dvije eksplozije poginule 34 osobe, a 98 ranjeno

Još 18 osoba nalazi se u kritičnom stanju nakon dvostruke eksplozije u Peshawaru
 AFP

PESHAWAR - Najmanje 34 osobe poginule su, a još 98 je ozlijeđeno nakon što su dvije eksplozije odjeknule na tržnici u Peshawaru sjevero-zapadu Pakistana, javljaju strane agencije.

Eksplozije su se dogodile nedugo nakon ponoći u dijelu grada u kojem se nalaze uredi političara i vojni stambeni objekti.

Broj napada militanata u Pakistanu naglo se povećao nakon ubojstva vođe al-Qa'ide Osame bin Ladena prošlog mjeseca. Ovo je najveći napad od tada. Prošlog četvrtka su u bombaškom napadu u predgrađu Peshawara poginule četiri osobe.

Prva eksplozija ove nedjelje bila je manja i na mjesto incidenta je privuka brojne spasitelje, policajce i nekolicinu novinara, pojašnjava Dost Mohammed, visoki policijski dužnosnik.

Nekoliko minuta kasnije područjem je odjeknula veća eksplozija koju je vjerojatno izazvao bombaš samoubojica na motociklu. Sumnja se kako je na sebi imao 10 kilograma eksploziva.

Prema dostupnim informacijama, 34 osobe su poginule, a još 98 je ranjeno među kojima se 18 nalazi se u kritičnom stanju. Među poginulima je i najmanje jedan novinar, ozlijeđena su još četiri te najmanje deset policajaca. Većina poginulih je toliko unakažena da ih je teško identificirati.

Niti jedna od terorističkih skupina nije preuzela odgovornost, no pakistanski su Talibani najavili kako će sve češće vršiti napade u odmazdu za akciju SAD-a u kojoj je ubijen bin Laden.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 05:14