NEMILOSRDNI BORCI ISIL-a

OSVETA ZA SADDAMOVU SMRT Militanti smaknuli suca koji je presudio diktatoru

 Screenshot/YouTube

Pripadnici ISIL-a zatočili su i pogubili suca Raoufa Abdula Rahmana koji je bivšeg iračkog predsjednika, diktatora Saddama Husseina, osudio 2006. godine na smrt vješanjem.

Iračka vlada nije potvrdila ovu vijest, no državni službenici nisu porekli informaciju o tome da su militanti iz osvete zarobili čovjeka koji je presudio Husseinu.

Vjeruje se da je uhvaćen 16. lipnja i smaknut dva dana kasnije.

Naime, jordanski ministar vanjskih poslova Khalil Attieh napisao je na svom Facebook profilu da je sudac Rahman, koji je predsjedao Vrhovnim sudom u Iraku tijekom suđenja Husseinu, uhićen i osuđen na smrt.

- Irački pobunjenici uhitili su ga i osudili na smrt kako bi se osvetili za smrt mučenika Saddama Husseina - napisao je Attieh, a prenio Al-Mesyroon.

Attieh je također kazao da je sudac Rahman neuspješno pokušao pobjeći iz Bagdada prerušen u kostim plesača.

Na Facebook profilu Izzata Ibrahima al-Dourija, Husseinovog bivšeg zamjenika koji je sada jedan od glavnih vođa sunitskih militanata, također je objavljeno kako su pobunjenici uhitili suca Rahmana.

Sudac Rahmann, rođen u kurdskom gradu Halabja, preuzeo je suđenje nad iračkim diktatorom nakon što je prethodni sudac Rizgar Amin bio kritiziran da se prema Husseinu odnosi preblago.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:31