USPJELE SU POBJEĆI!

Otac djevojčice koju su prije 7 godina oteli okrutni islamisti dobio poziv kojem se nije nadao: ‘Tata, jesi li to ti?‘

Još se čeka službena potvrda informacije da je nekoliko djevojčica koje je otela zloglasna militantna organizacija uspjelo pobjeći
Otete djevojčice
 Handout/Afp/Profimedia

Gotovo sedam godina nakon otmice, nekoliko djevojčica koje je otela islamistička teroristička organizacija Boko Haram uspjela je pobjeći svojim otmičarima.

Otkrio je to CNN-u otac jedne od otetih djevojčica.

Halima Ali Maiyanga, jedna od više od 100 djevojaka koje su još uvijek među nestalima, nazvala je svog oca i obavijestila da je s još nekoliko zatočenica uspjela pobjeći.

- Pitala me je li to moj tata? Je li to moj tata? Počela je plakati toliko snažno da je više nisam mogao razumjeti. I ja sam počeo plakati. Mislio sam da je više nikada neću vidjeti ni čuti. Cijela naša obitelj je presretna, kuća nam je puna ljudi koji slave njen povratak - rekao je Halimin otac Ali Maiyanga otkrivši kako je telefonski razgovor bio vrlo kratak i emotivan, ali je uspio doznati da je djevojka na sigurnom i pod zaštitom vojske Nigerije.

CNN navodi kako još nije jasno koliko je djevojčica pobjeglo, ali su se obratili nigerijskim vlastima za službenu potvrdu informacije.

Militanti Boko Harama 2014. godine upali su u školu u nigerijskom selu Chibok i oteli 276 djevojčica. Vijest o incidentu potresla je svijet. Više desetaka djevojaka pobjeglo je odmah nakon masovne otmice, a jedna je pronađena dvije godine kasnije dok je tumarala nigerijskim šumama tražeći pomoć. Iste godine, nakon pregovora, Boko Haram oslobodio je 21 djevojčicu, a još 82 oslobođene su u procesu razmjene zarobljenika u Abuji 2017. godine. Od tada ništa se nije čulo o još 112 djevojčica koje su već sedam godina u zatočeništvu, piše CNN.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. ožujak 2024 00:23