NIŠTA NEĆE BITI ISTO

Otac djevojčice otete u Gazi koji se poveselio da je mrtva, sada se slomio u suzama: ‘Ovo što joj rade gore je od smrti‘

Obećao je da će cijeli svoj život posvetiti da popravi štetu ako mu se Emily vrati

Emily i Thomas Hand

 Twitter/

Emily Hand oteta je iz kreveta u kibucu Be‘eri 7. listopada kad su tisuće naoružanih terorista pohrlile preko obližnje granice Gaze. Otac osmogodišnjakinje Thomas Hand rasplakao se jer smatra da će uvjeti u tunelima Gaze, koje uspoređuje s holokaustom, djevojčicu psihički slomiti, piše Daily Mail.

Thomas se obradovao kad je saznao da je njegova kći bila među 1400 ubijenih u napadu jer je znao kakvi se užasi pripremaju za one koji su odvedeni kao taoci. Uoči njenog devetog rođendana koji je u petak borio se sa suzama priznajući da ne može zamisliti kroz što djevojčica prolazi, no ne dopušta osjećajima da se umiješaju u njeno spašavanje.

- Nitko od njih se neće vratiti onakav kakav je došao tamo. Ne želim uopće razmišljati u kakvim je uvjetima, moguće je da ih drže kao stoku, rekao je za CNN.

Obećao je da će cijeli svoj život posvetiti da popravi štetu ako mu se Emily vrati, kaže da neće ići u školu godinu dana i da će je odvesti u Disney World samo da bude sretna.

Prisjetio se i trenutka kad su mu izraelske vlasti javile da je i njegova djevojčica među tisućama koje je napao Hamas.

- Kad su mi rekli da je mrtva, osmjehnuo sam se jer je to bila najbolja moguća vijesti. Bila je ili mrtva ili u Gazi, ako znate išta o tome što rade ljudima u Gazi - to je gore od smrti. Vjerojatno nema hrane ni vode, nalazi se u mračnoj sobi s tko zna koliko ljudi i boji se svake minute, sata i dana. Smrt je bila blagoslov, apsolutni blagoslov, rekao je otac.

Rekao je da se teško nosi sa spoznajom da je njegova djevojčica talac u srcu Hamasove podzemne terorističke mreže dok se oko nje vodi bitka.

- Svaki dan već 38 dana pokušavam ne razmišljati o tome kroz što prolazi jer je previše bolno. Ona je irska državljanka pa vršimo pritisak i na irsku vladu. Svaka najmanja informacija daje nam nadu da ćemo izvući Emily i svu djecu i bebe iz Gaze, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 13:07