TROVANJE U SRBIJI

Otac i sin (2) popili solnu kiselinu: Dječačić završio na intenzivnoj, muškarac životno ugrožen

Otac je u životnoj opasnosti, dok je dijete stabilno i nije životno ugroženo, ali ima teške ozljede

Arhivska fotografija

 Andrej Isakovic/Afp

Otac i dvogodišnji dječak otrovali su se jučer u srpskom gradu Pirotu solnom kiselinom pod nerazjašnjenim okolnostima, nakon čega su prebačeni u Kliničko-bolnički centar Niš, javljaju srpski mediji.

Otac je u životnoj opasnosti, dok je dijete stabilno i nije životno ugroženo, navodi Politika prenoseći Tanjug.

- Pacijent M. J., rođen 1995. godine, hospitaliziran je na Odjelu intenzivne njege Klinike za endrokrinologiju UKC Niš. Primljen je sa teškim korozivnim promjenama jednjaka i želuca, izazvanim ispijanjem solne kiseline. Napravljene su sve dijagnostičke procedure te je primio svu terapiju po protokolu. Trenutno je stabilnih vitalnih parametara, svjestan, ali zbog stupnja i vrste ozljeda, smatra se da je u životno ugroženom stanju - rekli su iz bolnice u Nišu za Blic.

Njegov dvogodišnji sin je zbrinut na Odjelu intenzivne njege Klinike za pedijatriju UKC (Univerzitetski klinički centar) Niš, gdje čitav tim liječnika konstantno prati njegovo zdravstveno stanje.

- Dječak je trenutno vitalno stabilnih parametara te je primio svu terapiju po protokolu. Zbog specifičnosti ozljeda-opekotina i korozivnih promjena kože lica i ustiju, liječnici će sljedećih dana odlučivati o daljnjim postupcima i tijeku liječenja - rekli su iz UKC-a Niš za Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 12:29