TUŽIT ĆE VRTIĆ

Otac izbezumljen nakon što je njegovog sina netko greškom podigao iz vrtića: ‘Svi nose maske...‘

Starija žena zaboravila je naočale i nije ni primijetila da je pokupila pogrešno dijete
Ilustracija
 Pavel Losevsky/Panthermedia/Profimedia

U privatnom vrtiću 'Liliput' u Novom Sadu odgajateljice su greškom mališana od četiri godine predale baki čiji je unuk već odavno bio kući.

Starija žena nažalost, bez naočala koje je zaboravila, nije ni primijetila da je pokupila pogrešno dijete, pa kad je Marko Cindrić u četvrtak 25. ožujka došao po svog sina Vukašina, ubrzo je shvatio da ga u vrtiću nema. Strah i panika kroz koju je tada prošao, kaže da će se sjećati do kraja života, kazao je za Blic.rs.

- Kao i svaki dan oko šest sati idem po Vukašina u vrtić. Kada sam taj dan došao, odgajateljice su mi rekle da dijete nije tu. Bile su nasmijane nisu ni slutile što se dogodilo. Pitam, tko ga je pokupio, kažu 'neka starija žena'. Kako starija žena kad ja uvijek dolazim po njega?! Onda su mi rekle da je to bila mamina mama. Tek tad mi ništa nije bilo jasno, jer sa ženinom majkom nismo u kontaktu i zvučalo mi je nemoguće da je ona došla i pokupila dijete, a još da mi to nitko ne javi - počinje priču Cindrić.

Kako dodaje, nazvao je odmah ženu da pita o čemu se radi i da li je njena majka otišla po Vukašina u vrtić. Supruga je na to pitanje bila zbunjena isto kao i on i odgovorila mu da je to naprosto nemoguće. U tom momentu počeo je plakati. Kada mu je supruga rekla da joj se majka nije javila, kaže da mu je 'puknuo film'. Odgajateljice su spomenule da je baka rekla kako će ići sa djetetom u trgovinu koja je u blizini vrtića. Sjurio se do trgovine.

- Kružio sam oko izloga i gledao tko je unutra. U jednom momentu vidim ide starija žena, oko sedamdeset godina i vodi mog sina. Ulazim u trgovinu i tu baku prvi put u životu srećem. Starija žena je bila zbunjena, rekla je da je došla po svog unuka i kad mu je izgovorila ime, rekao sam joj da dijete koje drži za ruku se zove Vukašin i da je moj sin. Ona mi je odgovorila 'jao oprostite' - nastavlja priču otac.

Dodaje da ženi nije htio više ništa reći, niti burno reagirati, shvatio je da je u cijeloj priči najmanje kriva, pokupio je dijete i vratio se u vrtić. Kako je poslije saznao, njegov sin je ostao sam u vrtiću, kada je baka došla pitala je da li je njen unuk posljednji, odgajateljice su rekle da je i dale joj pogrešno dijete. No bakinog unuka otac je još ranije odveo kući. Kako ova žena živi tek nekoliko kuća od vrtića, dobro je poznata odgajateljicama i naizgled im ništa nije bilo sumnjivo.

- Ona nije spomenula ni ime unuka, samo je pitala da li je posljednji, nevjerojatno da su ga dale samo tako. Bio sam u policiji, prijavio sam slučaj, na kraju sam završio u bolnici gdje sam dobio lijekove za smirenje. Vlasnica vrtića me zvala tek poslije dva dana da se ispriča. Čuo sam se i s roditeljima drugog djeteta i njima je ljudima neugodno. Moj sin na sreću nije shvatio da se događa nešto čudno, mislio je da se ide možda igrati kod prijatelja – izjavio je Cindrić koji namjerava tužiti vrtić.

Iz policije neslužbeno kažu da je slučaj prijavljen, da se propusti nadležnih utvrđuju te da su obavijestili školsku upravu i inspekciju o svemu.

Mirjana Matić, vlasnica ovog vrtića, kaže da odgovornost svoje ustanove ne umanjuje, ali da nikakve drame nije bilo.

- Prvo da napomenem da sam svjesna odgovornosti jer ovaj vrtić godinama besprijekorno radi. Odgajateljica koja je pogriješila u predaji djeteta više nije zaposlena kod nas. Moram ipak napomenuti da je ta baka dobro poznata svima, živi nekoliko kuća od vrtića i dijete koje joj je greškom predano nju poznaje, tako da nije imalo traume, što je najbitnije, rado je krenuo s njom. Svi sada nose maske, žurimo u kontaktima s ljudima zbog virusa i eto to se dogodilo. Baka još nije imala naočale i nije ništa primijetila. Ali sve je razriješeno brzo, u maksimalno 10 minuta, odgajateljica je ocu pomogla da pronađe dijete koje je bilo u trgovini pored i nije bilo nikakve drame – kazala je Matić, piše Blic.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2023 11:22