ŠOKANTNA SNIMKA

Otac je s malim pištoljem stao da zaštiti svoju djecu, u kibuc je upao Hamas, a onda je počeo teror: ‘Oni dolaze...‘

Nakon napada u blizini granice s Gazom, za mladu obitelj nitko nije čuo

Shiri Silberman-Bibas s djecom u trenutku otmice

 Screenshot/Twitter

Na društvenim mrežama pojavila se šokantna video snimka koja prikazuje trenutak kada su izraelska majka i njezina dva mala sina odvučeni iz svog doma u blizini Gaze od strane pripadnika Hamasa.

Shiri Silberman-Bibas skrivala se u skloništu sa svojim suprugom Yardenom, njihovim devetomjesečnim Kfirom i trogodišnjim Ariel kada su Izrael napali militanti.

Naoružan samo malim pištoljem, Yarden se nadao da će obraniti svoju obitelj i njihov dom u kibucu Nir Oz dok u napadu u kojem su stotine Izraelaca ubijene, a više od 100 uzeto za taoce, kako prenosi Daily Mail.

Otac je rodbini poslao poruku ‘Volim vas sve ‘ kad su se sklonili, a militanti su pucali iz poluautomatskog oružja ispred njihovog prozora. Pola sata kasnije zlokobno je napisao ‘dolaze‘, prije nego što je komunikacija prestala.

Obitelj od tada nitko nije čuo, a roditelji 30-godišnje Shiri, Yosi i Margit Silberman, također su nestali i strahuje se da su oteti.

Kasnije se pojavio video koji prikazuje izbezumljenu majku kako grčevito drži svoje dvoje djece u trenutku otmice, ali nema traga njihova oca. Snimka na društvenim mrežama Shiri kako jeca dok nju i njezinu djecu odvode militanti izazvala je tjeskobu i tugu među židovskom zajednicom diljem svijeta, a posebno obitelji koja još traga za najmilijima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 15:05