UŽAS U ENGLESKOJ

Otac koji je ubio bebu tresući je ide u zatvor

Ilustracija
 Profimedia, Wavebreak

'Frustrirani' Christopher Barnes (28) je bebu protresao tako snažno da je doživjela ozljedu mozga i nikad više nije došla svijesti.

Umrla je sljedeći dan u bolnici, a policija je pokrenula istragu kad su dokazi pokazali da su užasne ozljede posljedica 'protresanja bebe', piše The Sun.

Barnes, inače instalater grijanja u Midhurstu u Engleskoj, negirao je da je djetetu nanio ozljede u lipnju 2017. godine. Međutim, porota ga je na suđenju proglasila krivim za ubojstvo i nanošenje teških ozljeda.

Nakon presude, majka djeteta Laura Millins je kazala: - Napokon smo dobili pravdu za Harryja nakon traumatičnog događaja koji je promijenio naše živote zauvijek. Kako se bližimo danu koji bi bio Harryjev drugi rođendan, napokon imamo istinu. Harry će uvijek biti u našim srcima.

Istražiteljica Emma Heater je kazala: - Ovo je bio tragičan slučaj. Istraga smrti djeteta je uznemirujuća za sve, a posebno za obitelj.

Harry je pretrpio teške ozljede glave. Nikad nije povratio svijest, a umro je sljedeći dan nakon što je skinut s aparata za održavanje života. Naša istraga s dokazima stručnih forenzičkih patologa je pokazala da je Harry imao nekoliko ozljeda koje su uobičajene kod protresanja bebe. Dokazi pokazuju da je Christopher Barnes doživio napad bijesa i nanio djetetu ozljede.

Harry je trebao biti siguran sa svojim ocem, čija dužnost je da voli i zaštiti svoje dijete. Savjetovala bih svakom tko ima problema u odnosu s novorođenim djetetom da potraži pomoć, dodala je Heater.

Za nekoliko dana se očekuje određivanje kazne, piše The Sun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:57