PRVI ISTUP

Otac nesretno ubijene snimateljice ne krivi Baldwina: ‘Njezina majka će poludjeti od tuge...‘

‘Još uvijek ne možemo vjerovati da je Halyna mrtva, njezina će majka poludjeti od tuge‘
Halyna Hutchins
 Fred Hayes/Getty Images/Profimedia

Po prvi puta u javnosti se nakon strašne tragedije koja se dogodila na setu filma 'Rust' oglasio i otac ubijene snimateljice Halyne Hutchins. Anatolij Androsovič kaže da su on i njegova obitelj potpuno shrvani, no nimalo ne krive Aleca Baldwina za ono što se dogodilo njihovoj kćeri.

Iako je istraga još uvijek u tijeku, Andrasovič drži da je odgovornost na rekviziterima koji su rukovali oružjem, piše Sun.

Sada se Andrasovič bori za to da njegova supruga Olga i kći Svetlana odlete u Sjedinjene Države kako bi utješile Halynina supruga Matthewa i njihovog devetogodišnjeg sina Androsa.

'Još uvijek ne možemo vjerovati da je Halyna mrtva, njezina će majka poludjeti od tuge. Dječak je bio jako shrvan - izgubljen je bez svoje majke. Neka Matt odluči hoće li poduzeti pravne radnje', zaključio je Anatolij Androsovič.

Inače, danas je u Novom Meksiku je održano bdjenje u znak žalosti za Halynom Hutchins. Na bdjenju u Albuquerqueu bili su profesionalci iz filmske industrije i zapalili svijeću za 42-godišnjakinju.

Glumac Alec Baldwin je u četvrtak nesretnim slučajem ustrijelio direktoricu fotografije Hutchins na snimanju vesterna "Rust". Rečeno mu je da je pištolj siguran.

Nesreća je izazvala zabrinutosti za sigurnost na filmskim setovima.

"Bila je toliko dinamična i kada se nešto ovakvo dogodi, to je razarajuće za sve nas", rekla je Sandie Kay, filmska radnica u Albuquerqueu.

Neki ljudi nosili su transparente kojima se pozivalo na povećanje mjera sigurnosti na filmskim setovima.

"Mislim da je ovo definitivno snažan podsjetnik na sigurnost oružja na setu i ja sam za zabranu pravih pištolja ako je to moguće", rekla je filmska radnica Cheryl Lowe.

Prema sudskim zapisnicima, pomoćnik redatelja Dave Halls nije znao da je u pištolju pravo streljivo i predao ga je Baldwinu uz riječi da je oružje "hladno", filmskim žargonom bez pravog streljiva.

Ozlijeđen je redatelj Joel Souza koji je stajao iza Hutchins.

Prema napisima New York Timesa i Los Angeles Timesa, par dana prije incidenta je najmanje dvaput pucano iz pištolja.

Članovi ekipe rekli su da se to dogodilo u kabini na mjestu snimanja filma. Oni su bili dio skupine koja je dala otkaz nekoliko sati prije nesreće zbog pritužbi na radne uvjete i neplaćen rad.

Filmski producenti priopćili su u petak da nisu bili upoznati sa sigurnosnim pitanjima, ali da će "provesti interni uvid u procedure dok je produkcija zaustavljena".

Takvi incidenti na snimanju filmova iznimno su rijetki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2021 19:49