KOBNA AVANTURA

Otac odveo djecu na izlet, poskliznuo se pa četiri sata ostao zarobljen u uskom tunelu. Nije mu bilo spasa...

Spasioci su ga morali osloboditi rastavljanjem dijelova panela zida za penjanje kako bi dobili pristup skrivenim tunelima

Carl O‘Keeffe

 FACEBOOK

Carl O‘Keeffe (49) iz Lancastera odveo je 22. travnja djecu na rođendansku zabavu unutar centra Kong Adventure u Keswicku kad se poskliznuo i zaglavio puna četiri sata u uskom tunelu zatvorene pećine u turističkoj atrakciji Lake Districta. Preminuo je osam dana nakon kobne nesreće, objavio je Daily Mail.

Iskusni penjač pretrpio je ozbiljna nagnječenja, a nakon što ga osoblje u centru nije uspjelo spasiti, na mjesto događaja dojurili su zračna hitna pomoć, vatrogasne ekipe i špiljski spasioci. Oslobodili su ga rastavljanjem dijelova panela zida za penjanje kako bi dobili pristup skrivenim tunelima.

- Kako je vrijeme prolazilo, rasla je zabrinutost za zdravlje zarobljenog muškarca jer je bio u statičnom položaju u zatvorenom prostoru - priopćili su spasioci iz Keswick Mountain Rescuea.

image

Carl O‘Keeffe

FACEBOOK

O‘Keeffe je hitno prebačen u bolnicu Cumberland u Carlisleu, gdje je u nedjelju preminuo.

- Bila sam s njim od dana kad je prebačen na intenzivnu njegu. Postalo je očito da su ozljede teške i da neće moći preživjeti. Tad je premješten u privatnu sobu i mogla sam ostati s njim kako bi mogao dostojanstveno umrijeti. Slomljeno mi je srce. Kao i ostatku naše obitelji - rekla je njegova sestra Olivia Short.

- Carl je bio odan roditelj i ostavit će veliku prazninu u životima svoje djece... Često ste ga mogli vidjeti s tamnim naočalama i fedora šeširom jer je bio fotofobičan. Imao je briljantan um i bio je u procesu prijave za početak doktorskog studija astrofizike... Ne možemo dovoljno naglasiti kakav nevjerojatan posao su obavile hitne službe u ovim vrlo teškim okolnostima - priopćio je ostatak njegove obitelji i dodao kako je u Carlovu spašavanju sudjelovalo barem 50-ak ljudi.

- Život je tako nepravedan i okrutan... Kakva apsolutna tragedija, jadna njegova djeca, da je dan avanture završio tako što su izgubili oca. Tako srceparajuće - komentirali su prijatelji na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:56