POKRENUTA ISTRAGA

Oteli muškarca iz Bangladeša i tražili 40 tisuća eura: Srpska policija uhitila četiri osobe

Policija sumnja da su četiri muškarca u Beogradu oteli, mučili i zlostavljali muškarca iz Bangladeša

Ilustracija, policija Srbija

 Cropix

Beogradska policija uhitila je četiri osobe, među kojima i jednu iz Srbije, zbog otmice dvadesetjednogodišnjeg državljana Bangladeša za kojeg je tražen otkup od 40.000 eura, priopćio je u petak MUP Srbije.

Uhićeni su srpski državljanin I. Dž. (1980), državljanin Indije A. K. (1991), Pakistanac K. N. N. (1986), te državljanin Bangladeša R. R. (1993), a terete se za kazneno djelo otmice. Policija ima pouzdane sumnje da su oni navečer 23. ožujka ove godine na ulici oteli muškarca iz Bangladeša i uz uporabu sile uvukli ga u automobil, a potom odvezli u jednu kuću u Beogradu. Otetog mladića su, kako navodi MUP, mučili, zlostavljali i teško ga ozlijedili u namjeri da od njegovih roditelja i srodnika traže otkup u iznosu od 40.000 eura.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a potom su uz kaznenu prijavu, izvedeni pred tužitelja, priopćio je MUP, ne navodeći više detalja o ovom slučaju. Više javno tužiteljstvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv četvorice osumnjičenih za otmicu A.A.A. (21) iz Bangladeša,, a sucu za prethodni postupak predloženo da im se odredi pritvor zbog opasnosti od bijega.

U nalogu za provođenje istrage osumnjičenima se na teret stavlja kazneno djelo otmice u sudioništvu, za koje je zaprijećena kazna zatvora od tri do 15 godina, navodi se u priopćenju tužiteljstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 17:54