STRAVA U LONDONU

Oteli poznatog DJ-a i njegovu djevojku, njega brutalno masakrirali, nju izbacili na cestu. A tu priča tek počinje...

Otmičari su Gozde Dalbudak 48 sati držali zaključanu u WC-u, nakon čega su je, punu modrica i slomljenog nosa, izbacili na ulicu

Mehmet Koray Alpergin i Gozde Dalbudak te mjesto zločina u Londonu 

 /Screenshot Instagram/ Profimedia

Gozde Dalbudak (34), djevojka ubijenog turskog radijskog DJ-a Mehmeta Koraya Alpergina (43), odbila je vratiti se u Veliku Britaniju kako bi svjedočila na suđenju njegovim ubojicama. Trenutačno se skriva u Istanbulu, piše Daily Mail.

Mehmetova obitelj užasnuta je jer je Gozde odletjela kući u Tursku dva dana prije njegova sprovoda i od tad se nije vraćala u Britaniju. Porotnicima u Old Baileyju rečeno je kako dotična odbija svjedočiti na suđenju muškarcima optuženima za mučenje, ubojstvo i zatvaranje.

- Traumatizirana je i nije se mogla suočiti s povratkom u London. Ništa što bi mogla reći neće joj vratiti Koraya. Ne želi više razgovarati o tome i samo želi sve ostaviti iza sebe - rečeno je Daily Mailu.

Dalbudak je vezu s Alperginom, vlasnikom turske radio postaje Bizim FM u Londonu, započela nakon što ga je u lipnju prošle godine upoznala dok je bila na odmoru u Turskoj.

Par su oteli ispred Alperginove kuće u Londonu, nakon čega su nju dva dana onesviještenu držali u WC-u. Na suđenju je rečeno kako je Gozde 10. listopada doletjela u London gdje je trebala ostati tjedan dana, a par je u noći na 13. listopada otišao u skupi talijanski restoran u Mayfairu. Vraćajući se u Alperginov stan u Enfieldu, u sjevernom Londonu, suočili su se s grupom muškaraca, među kojima je bio i jedan naoružan nožem. Bili su prisiljeni ući u bijeli kombi, nakon čega su ih otmičari odvezli u Ezgi Turku Bar, poznat i kao Stadium Lounge, blizu terena Tottenham Hotspura u sjevernom Londonu.

Alpergin je pretučen, davljen, opečen kipućom vodom, izboden, osakaćen i ranjen u genitalije, dok je Dalbudak bila zaključana u prljavom WC-u nakon što je prethodno pala u nesvijest. Otmičari su je zadržali 48 sati, a onda su je, punu modrica i slomljenog nosa, izbacili na ulicu.

Šetač pasa 15. listopada pronašao je DJ-evo golo tijelo, s 94 ozljede, uključujući 14 slomljenih rebara. Bilo je bačeno u šumu u blizini industrijskog naselja u Loughtonu u Essexu. Nakon toga, Gozde je stavljena pod posebnu policijsku zaštitu.

Tužitelj je tijekom suđenja tvrdio kako je ubijeni DJ "vjerojatno bio žrtva organizirane kriminalne skupine, koja je gotovo sigurno povezana s drogom".

- Koraya Alpergina oteli su i mučili kako bi ga kaznili za nešto što je učinio ili kako bi ga prisilili da oda nešto što je znao - možda gdje se nalazi droga ili novac. Gospođica Dalbudak neće svjedočiti, ona se 21. listopada 2022. vratila u Tursku. Iako je ostala u kontaktu s policajcima u Londonu, nije se vratila u Veliku Britaniju, a nije ni spremna svjedočiti putem videoveze uživo iz Turske. Ona iz posve razumljivih razloga želi ostaviti cijelu stvar iza sebe - izjavio je tužitelj.

Na suđenju se također čulo kako se Alpergin, nakon što se iz Turske vratio u London, požalio prijatelju da je "rekao krivu stvar krivim ljudima".

- Djelovao je tjeskobno, baš je bio na rubu - ispričao je dotični prijatelj. Rečeno je i kako je DJ bio u velikim dugovima, uključujući i 32.405 funti za njegov automobil marke Audi, u koji su napadači navodno ugradili tragač, tzv. tracker.

Porota je raspravljala skoro 48 sati, da bi na kraju Tejeana Kennedyja (33) i Alija Kavaka (26) proglasila krivima za otmicu, zatvaranje i ubojstvo. Samuel Owusu-Opoku (35) proglašen je krivim za dvije otmice. Steffan Gordon (34) priznao je otmicu i proglašen je krivim po dvije točke optužnice za zatvaranje. Kavak je također osuđen zbog pomaganja u uklanjanju Alperginova tijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:40