AVIONSKA NESREĆA

Otkriven identitet čovjeka koji je avionom udario u zgradu u Milanu, radi se o tajkunu s istoka Europe

Mali jednomotorni avion sa šest putnika i posadom od dvije osobe udario je u nedjelju popodne u praznu dvokatnu poslovnu zgradu
Obitelj Petrescu
 Profimedia

Mali avion sa šest putnika i dvočlanom posadom udario je u nedjelju popodne u praznu dvokatnu poslovnu zgradu u predgrađu Milana, pri čemu su poginuli svi, uključujući i jednog dječaka.

- Svi u avionu su bili stranci - rekla je novinarima na mjestu događaja tužiteljica iz Milana, Tiziana Siciliano.

- Pilot je također stranac, odnosno, Rumunj, a i zrakoplov je registriran u Rumunjskoj – dodala je.



Talijanski RaiNews izvijestio je da je jedna od žrtava Dan Petrescu, veliki investitor i graditelj na tržištu nekretnina, čovjek koji se smatra jednim od najbogatijih ljudi u Rumunjskoj.

Petrescu je imao 68 godina i dvojno državljanstvo (rumunjsko i njemačko), izvijestio je RaiNews, dodajući da je upravo on upravljao avionom u trenutku pada. Nadalje, Rai je izvijestio da su u nesreći poginuli i njegov sin (30) i supruga (65). Ostali putnici još uvijek nisu identificirani.

Corriere della Serra izvijestila je da je obitelj krenula u svoju vilu u Olbiji na Sardiniji, gdje ih je čekala Petrescuova 98-godišnja majka. Talijani su, pozivajući se na rumunjske medije, izvijestili da je Petrescuov sin radio kao istraživač u Kanadi i da je doputovao u Italiju kako bi prisustvovao krštenju djeteta svojih prijatelja.

Novine su objavile da je Petrescu avion kupio 2015. godine s Vovom Cohnom, bivšim dioničarom Dinama, nogometnog kluba iz Bukurešta. Istražitelji su otvorili istragu o uzrocima pada privatnog zrakoplova samo 11 minuta nakon polijetanja iz milanske zračne luke Linate. Gusti tamni dim uzdigao se s mjesta nesreće i bio je vidljiv kilometrima. Nekoliko parkiranih automobila u blizini je izgorjelo. Vatrogasci su na Twitteru objavili kako nitko drugi osim onih koji su bili u avionu nije sudjelovao u nesreći.

Zgrada je bila u fazi renoviranja, ali kako se nesreća dogodila u nedjelju, nije bilo prisutnih radnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:11