VOĐA GRADI NOVI IMIDŽ

Otkriven identitet misterioznog zapadnjaka: Mladi britanski diplomat u lunaparku s Kim Jong-unom

Fotografije Kim Jong-una sa strancima, osobito zapadnjacima, izuzetno su rijetke i obično režirane do najmanjih detalja
 YouTube

Potvrđen je identitet misterioznog stranca fotografiranog uz sjevernokorejskog vođu Kim Jong-una na jednoj od vožnji u državnom lunaparku Rungna. Radi se o nižerangiranom britanskom diplomatu Barnabyju Jonesu, zaposleniku britanskog veleposlanstva u Pjongjangu.

Fotografije Kim Jong-una sa strancima, osobito zapadnjacima, izuzetno su rijetke i obično režirane do najmanjih detalja. Zato je prizor mladog diplomata s vrhom sjevernokorejskog vodstva na vožnji u lunaparku neobično odstupanje od ustaljenih normi.

AP

Jonesov je identitet potvrđen iz više izvora, uključujući i britansko ministarstvo vanjskih poslova u Londonu.

- Diplomatska zajednica u Pjongjangu pozvana je na otvorenje lunaparka. Iako je to bio neobičan događaj, za nas je od velike važnosti aktivno surađivati s administracijom Sjeverne Koreje, jer s njom radimo na brojnim humanitarnim, kulturnim i obrazovnim projektima na dobrobit naroda Sjeverne Koreje, stoji u izjavi ministarstva.

Charles Armstrong, ravnatelj Centra za korejske studije na Sveučilištu u Columbiji , smatra da su i sam odlazak u lunapark u zemlji koja je već duže vremena pogođena glađu i fotografiranje s mladim strancem Kim Jong-unov pokušaj distanciranja od uštogljenog imidža njegovog oca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 08:04