NEUGODAN I AGRESIVAN

OTKRIVEN IDENTITET MUŠKARCA KOJI JE MALTRETIRAO STARIJU GOSPOĐU NA RYANAIROVOM LETU Susjedi ga opisuju kao 'rasističku svinju i nasilnika'

 
 StanceGrounded / TWITTER

Muškarac koji je maltretirao jednu stariju žena na rasnoj osnovi tijekom ukrcavanja na Ryanairov let iz Barcelone za London, identificiran je kao David Mesher.

U video koji su snimili ostali putnici i koji je izazvao sablazan na društvenim mrežama, muškarac ženu naziva raznim pogrdnim imenima te joj, među ostalim, kaže: 'Ne obraćaj mio se na stranom jeziku, ti glupa, ružna kravo!'

Incident je snimljen 19. listopada, nakon čega je ta zrakoplovna kompanija bila izložena valu kritika jer nasilnog muškarca nije udaljila s leta. Policiju su o događaju obavijestili tek naknadno nakon što su im mnogi putnici na društvenim mrežama zaprijetili bojkotom.

Žena koju je Mesher tako okrutno izvrijeđao, Delsie Eunice Gayle (77), kazala je da je jako uznemirena te da nikako nije zadovoljna reakcijom kabinskog osoblja koje je nju prebacilo na drugo sjedalo, iako je ona bila žrtva.

Kad je otkriven identitet zlostavljača, novinari Mail Onlinea posjetili su ga na njegovoj kužnoj adresi u Birmingham, no kad su pozvonili na vrata on ih je otjerao riječima: 'Odlazite, nemam što za reći!'

Susjedi su Meshera opisali kao vrlo neugodnu osobu, 'rasističku svinju i nasilnika' te se požalili da ponekad sluša glazbu tako glasno da se čitavo susjedstvo trese.

Španjolska policija je u međuvremenu s kolegama iz Essexa pokrenula istragu incidenta, no prije nego s istragom nastave, čekaju službeni zahtjev oštećene.

Gospođa Gayle rekla je kako je sigurna da bi već bila u zatvoru da je ona tako okrutno izvrijeđala i napala Meshera. Kažer i kako još nije primila nikakvu poruku od Ryanaira te da je zbog incidenta depresivna.

'Da sam ja tako postupila, svi u avionu bi me napali. No žalosno je da se većina putnika nije htjela uključiti zato što sam crna', kaže gayle.

'Više nikada neću letjeti Ryanairom. Nisu me tretirali s poštovanjem.'

Ovaj incident komentirala je i britanska premijerka, Theresa May: 'Nitko ne b i trebao biti podvrgnut ovakvom vrijeđanju i zlostavljanju. Zlostavljanje na rasnoj osnovi je odvratno i nedopustivo.'

Glasnogovornik Ryanaira kazao je da je slučaj sada u nadležnosti policije te da je istraga u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:09