SMRT U HOTELU

Otkriven motiv ubojstva bogate nasljednice, njezin dečko poludio: ‘Ne, umrla je tijekom seks igrice‘

Reed je umrla uslijed gušenja, a on tvrdi da je preminula uslijed seksualne igrice koja je pošla po zlu
Marc i Anna
 Facebook

Britansku nasljednicu koja je pronađena zadavljena u sobi luksuznog hotela u Švicarskoj, ubio je njezin dečko, motiv je bio novac, usprkos tome što on tvrdi da je preminula uslijed seksualne igrice koja je pošla po zlu.

Naime, lijepa Anna Reed (22) pronađena je mrtva u travnju 2019. u kupaonici sobe hotela la Palma au Lac u Locarnu, nakon što je njezin dečko Marc Schatzle pozvao hitnu pomoć.

Obdukcija je pokazala da je Reed umrla uslijed gušenja, no pronađene su i male porezotine i prijelomi.

Ove godine Schatzle, koji je prethodno radio kao izbacivač u brojnim noćnim klubovima na švicarsko-njemačkoj granici, pojavio se na suđenju, optužen za ubojstvo 22-godišnjakinje.

Tijekom suđenja u švicarskom Luganu na sudu je utvrđeno kako Schatzle ima dugove u iznosu od 40.000 funti te kako je znao da njegova djevojka ima više od 25.000 funti na računu.Pet mjeseci nakon smrti, njezina bankovna kartica pronađena je skrivena u hotelskom liftu. Istražitelji pretpostavljaju da ju je s namjerom ukrao i sakrio Schatzle, koji je ustvrdio kako je karticu sakrio 'iz šale'. No tužitelj mu nije povjerovao: - Bankovna kartica bila je pomno sakrivena s namjerom da je kasnije uzme. A to da je umrla pri seksualnoj igrici nikad nije bilo uvjerljivo.

- Vjerujemo kako je ubijena zbog novca - kazao je tužitelj o motivu Nijemca Schatzlea, inače oca dvoje djece.

U noći kad je Reed pronađena mrtva, gosti su posvjedočili kako su čuli glasno pomicanje namještaja po sobi i razbijanje stakla.

Vjeruje se kako su se Schatzle i Reed upoznali na putovanju na Tajlandu u veljači 2019., samo dva mjeseca prije nego li je pronađena mrtva.

Naime, Reed je nakon završenog fakulteta uzela godinu dana slobodno kako bi uživala u proputovanju svijetom što je dobila kao poklon od svog oca milijunaša za 21. rođendan.

image
Marc i Anna
Facebook

Nakon što su postali par, Reed je počela vrtoglavo trošiti novac, čulo se na sudu.

Sobu u švicarskom hotelu je platila više od 400 eura, a te večeri kad je umrla par je naručio bocu šampanjca Brut koji stoji više od 100 eura za večerom u restoranu Osteria Nostrana pokraj jezera.

Potom su uslikani kako se smiješe na terasi penthousea samo nekoliko sati prije njezine smrti.

Obitelji i prijatelji koji su Annu opisivali kao pametnu, lijepu i vrckastu djevojku bili bi šokirani izgledom njezina novog partnera. Mark Schatzle imao je izbrijanu glavu prekrivenu tetovažama. Na čelu je imao ispisanu riječ warrior (ratnik), a preokrenuti križ krasio je njegov obraz. Na prstima je imao istetovirane inicijale FTW (F*** the world).

- Nitko ne zna kako si je on mogao priuštiti sva ta putovanja. Nešto nije kako treba - kazao je jedan izvor za švicarske medije.

Schatzle je ubojstvo porekao, a suđenje se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 04:31