SPREMNA NA SVE

OTKRIVEN TAJNI PLAN RUSA Seksi špijunka trebala se udati za Snowdena i zadržati ga u Moskvi

 Facebook

Ruski obavještajni krugovi imali su tajni plan protiv odbjeglog američkog špijuna i zviždača Edwarda Snowdena prema kojem su ga željeli državljanstvom vezati za Rusiju.

Dio tog plana bila je špijunka i seks bomba Anna Chapman (32) kojoj je bilo naređeno da ga zavede i zadrži u Moskvi.

Ruske obavještajne agencije su na taj način sebi željele priskrbiti dotok tajnih informacija o prisluškivanju kojeg su vršile SAD i Velika Britanija, otkriva Sunday People.

Seksi Anna je u jednom trenutku prema naputcima ruskih obavještajaca predložila brak Snowdenu.

- U slučaju da je Snowden prihvatio njezinu ponudu, stekao bi pravo na rusko državljanstvo. To bi ga na zatvorilo u Rusiju, jer kao građanin mora tražiti dozvolu za napuštanje zemlje - rekao je bivši KGB-ovac Boris Karpičkov dodajući da se par sreo samo jednom.

- Snowdena su brinule posljedice koje bi taj brak uzrokovao - tvrdi Karpičkov koji je od izvora iz Moskve doznao da je 'plan Anna' skovao kremaljljski špijun Vladimir Skorik.

Bivši britanski parlamentarni zastupnik Rupert Allason, koji piše knjigu o špijunaži pod imenom Nigel West, tvrdi da je Anna Chapman dovoljno sofisticirana za život a Amerikancem.

- Nema puno takvih u FSB-u (bivši KGB). Ona bi bila spremna iskoristiti svoj talent - kaže Allason.

Prošle je godine Anna napustila intervju za američki televiziju u Moskvi nakon što je odbila odgovoriti na pitanja vezana za prosidbu Snowdena.

Tijekom ljeta je na svom Twitteru objavila status 'Snowdene, hoćeš li se oženiti za mene?!'

Ruska špijunka je, inače, deportirana iz SAD-a 2010. godine. Od tada se pojavljivala na vrućim fotografijama, paradirala je po modnim pistama, a vodila je i TV show.

Podsjetimo, nakon što je razotkrio i pustio u javnost gomile bilježaka koje su američke obavještajne agencije prikupljale u svijetu, Snowden je izbjegao u Hong Kong i zatim u Moskvu gdje je lani dobio jednogodišnji azil.

Vjeruje se da je preuzeo 1,7 milijuna kompjuterskih dokumenata koji su razotkrili da je NSA masovno prisluškivala telefone i prikupljala podatke iz elektronske pošte te druge internetske podatke stotina milijuna Amerikanaca.

Snowden je lani u SAD-u optužen za krađu vladine imovine, za nedopušteno objavljivanje informacija od nacionalne sigurnosti i predaju tajnih dokumenata neovlaštenim osobama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:42