EMBRAER LEGACY 600

Otkriven zanimljiv detalj o mlažnjaku u kojem je poginuo Prigožin: ‘Pa to se dogodilo samo jednom!‘

Legacy 600 je ušao u upotrebu 2002., prema International Aviation HQ-u, a proizvedeno ih je gotovo 300 do obustave proizvodnje 2020.

Mjesto na kojem se srušio mlažnjak s Prigožinom

 Epn/newscom/Newscom/Profimedia/Epn/newscom/newscom/profimedia

Model mlažnjaka Embraer koji se srušio u Rusiji, a prevozio je šefa plaćeničke skupine Wagner Jevgenija Prigožina, ima samo jednu zabilježenu nesreću u svojoj povijesti i ona nije bila povezana s mehaničkim kvarom.

Ruske vlasti su rekle da je Prigožin bio u privatnom mlaznom zrakoplovu koji se srušio u srijedu navečer, pri čemu su poginuli svi putnici. Ruska novinska agencija TASS je javila da je riječ o brazilskom mlažnjaku Embraer.

Embraer je objavio da je svjestan zrakoplovne nesreće u Rusiji, u kojoj je sudjelovao model Legacy 600, no dodao da nema daljnje informacije o slučaju i da ne pruža usluge podrške za mlažnjak od 2019.

"Embraer se pridržavao međunarodnih sankcija uvedenih Rusiji", poručila je tvrtka. Sankcije sprečavaju zapadne proizvođače zrakoplova da osiguravaju dijelove ili podršku za zrakoplove koji djeluju u Rusiji.

Internetska stranica Flightradar24 pokazala je da je Embraer Legacy 600, za koji se vjeruje da je prevozio Prigožina, nestao s radara u 16.11 sati. Neprovjereni video na društvenim mrežama prikazuje zrakoplov nalik na privatni mlažnjak kako pada prema tlu.

Legacy 600 je ušao u upotrebu 2002., prema International Aviation HQ-u, a proizvedeno ih je gotovo 300 do obustave proizvodnje 2020. godine.

Samo je jedna zabilježena nesreća s Legacyjem 600, prema International Aviation HQ-u, a zbila se 2006. kada se u letu sudario sa zrakoplovom Boeing 737-800 na svom putu iz tvornice Embraer prema Sjedinjenim Državama.

Zrakoplov Boeing je oboren i svih 154 putnika je poginulo. Pilot Embraera je prizemljio zrakoplov bez žrtava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 00:49