MUELLEROVO IZVJEŠĆE

OTKRIVENA DOSAD NEPOZNATA TAJNA O BORAVKU IVANKE TRUMP I NJEZINA MUŽA U HRVATSKOJ 'Tamo su bili s ruskim milijarderom i njegovom djevojkom'

 
Wendi Deng i Ivanka Trump
 Instagram

Dosad neobjavljeni dijelovi izvješća posebnog tužitelja Roberta Muellera o ruskoj istrazi otkrivaju da je Steve Bannon, bivši glavni strateg i desna ruka Donalda Trumpa, očito radio na tome da našteti ugledu predsjednikova savjetnika i zeta Jareda Kushnera.

U subotu je Ministarstvo pravde objavilo dosad nepoznate dokumente, bilješke Muellerova tima iz intervjua i emailova na 274 stranica, u kojima se tvrdi da su Jared Kushner i njegova supruga Ivanka Trump ljetovali u Hrvatskoj s misterioznim ruskim milijarderom tijekom predsjedničke kampanje 2016. godine.

Steveu Bannonu je, kako se navodi u bilješkama, to putovanje bilo dovoljno sumnjivo da ga iskoristi protiv Trumpova zeta. Bivša desna ruka američkog predsjednika nadao se da će moći iskoristiti Kushnerovo druženje s ruskim tajkunom, a tamo je bila i tajkunova djevojka te bivša supruga Ruperta Murdocha Wendi Deng.

- Bannon je znao da je Kushner na ljetovanju na hrvatskoj obali s ruskim milijarderom kada je preuzeo kampanju, navodi se u sažetku intervjua s Bannonom. Identitet ruskog tajkuna i njegove djevojke nisu otkriveni.

Dubrovnik,120816.
Jahta Rising Sun u vlasnistvu njujorskog mangata i filmskog producenta Davida Geffena jedanaesta je najveca jahta na svijetu, duljine gotovo 138 metara. Navodno se na njoj odmara Ivanka Trump, kcer Donalda Trumpa.
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
Tonci Plazibat / CROPIX
Jahta Rising Sun u vlasništvu Davida Geffena

- Bannon je svojim prijateljima u obavještajnoj zajednici rekao da je djevojka 'sumnjiva'. Bannon je nazvao Kushnera i rekao mu da se vrati s odmora. Imali su još 85 dana do izbora, nisu imali novaca i trebali su Kushnera da otpusti Paula Manaforta, bivšeg šefa predsjedničke kampanje, navodi se sažetku intervjua s Bannonom.

Fotografije Kushnera i Trumpove kćeri na megajahti vrijednoj 200 milijuna dolara u vlasništvu milijardera Davida Geffena objavljeni su prije tri godine. Objavljene su i fotografije Wendi Deng s parom, no nigdje nije bilo ruskog milijardera niti njegove djevojke.

Ivanka Trump, Advisor to the US President, attends the “Global Call To Protect Religious Freedom” conference during the 74th Session of the United Nations General Assembly at the United Nations Headquarters, September 23, 2019. President Trump skipped the Climate Action Summit as the United States withdrew from the 2016 Paris Climate Agreemnet. (Anthony Behar/Sipa USA), Image: 472649613, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, ddp USA
Profimedia, ddp USA

Dokumenti otkrivaju da je Bannon poslao email 24. srpnja 2017. nepoznatoj osobi s emailom u Breitbart domeni. U njemu je spominjao Kushnerov odmor u Hrvatskoj i sugerirao da bi se ta informacija mogla iskoristiti protiv njega ako bi dospjela u medije.

Podsjetimo, Steve Bannon je osnivač i bivši izvršni direktor portala Breitbart, glasila američke ekstremne desnice. U dokumentima se ne navodi ime zaposlenika Breitbarta kojemu je upućen email.

Former White House Chief Strategist Steve Bannon gestures during the Nordic Media Festival in Bergen, Norway, May 9, 2019. Terje Pedersen/ NTB Scanpix via REUTERS   ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NORWAY OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN NORWAY.
REUTERS
Steve Bannon

Bannon je u Bijeloj kući proveo sedam mjeseci, a njegov mandat bio je obilježen sukobima s drugim dužnosnicima i bespoštednoj borbi za prevlast s Kushnerom i Ivankom.

David Geffen, na čijoj su jahti ljetovali Ivanka i Jared, bio je jedan od prvih pristaša Baracka Obame, a bio je donator kampanja Hillary Clinton i Bernieja Sandersa na izborima 2016. godine.

Tijekom boravka u Hrvatskoj Jared i Ivanka družili su se i s američkim producentom Brianom Grazerom i njegovom novom suprugom Veronicom.

Instagram
Wendi Deng i Ivanka Trump

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:40