ŠOK NA ‘OTOKU‘

Otkrivena drama princa Williama: ‘Obolio je od Covida, teško je disao, svi su bili zabrinuti‘

Liječnici Buckinghamske palače brinuli su o zdravlju vojvode, a William je izolaciju odradio u obiteljskom domu u Norfolku
Princ William
 Jack Hill/POOL/AFP

Vojvoda od Cambridgea princ William (38) u travnju je obolio od Covida-19, i to nekoliko dana nakon što su se njegovo otac princ Charles i britanski premijer Boris Johnson zarazili koronavirusom, piše The Sun i dodaje da je William svoju dijagnozu zatajio jer nije htio uzbuniti naciju.

"Važne su se stvari događale i nisam htio da se itko brine", rekao je William jednom promatraču tijekom jednog poslovnog susreta.

Liječnici Buckinghamske palače brinuli su o zdravlju vojvode, a William je prema uputama vlade izolaciju odradio u obiteljskom domu u Norfolku u Engleskoj.

William je u travnju tijekom izolacije odradio 14 telefonskih i video sastanaka.

"Williama je virus snažno pogodio. U jednom je trenutku imao problema s disanjem, što je sve oko njega poprilično zabrinulo", rekao je jedan izvor. "Nakon što je bio kod liječnika i dobio dijagnozu, što je bio dosta velik šok s obzirom na to koliko brine o svom zdravlju i u kakvoj je formi, William je bio ustrajan na tome da će i dalje ispunjavati svoje obaveze."

Nakon što je javnost doznala da su od Covida-19 oboljeli princ Charles i britanski premijer Boris Johnson, William se brinuo da će vijest o njegovom oboljenju uzrokovati paniku među Britancima. "Kraljica (Elizabeta II.) upravo je bila održala svoj 'Ponovno ćemo se susresti' govor i on jednostavno nije htio da se ljudi brinu. Smatrao je da se u zemlji događaju važnije stvari. No, zahvaljujući vlastitom iskustvu on shvaća da se koronavirusom može zaraziti apsolutno svatko te da se ovaj lockdown koji je nedavno uveden također treba ozbiljno shvatiti", dodao je spomenuti izvor.

William je tijekom travnja nastavio ispunjavati svoje obaveze te je tako 1. travnja održao telefonski sastanak s osobljem Kraljičine bolnice Burton i rekao im da je ponosan na njihov rad. Sedmodnevnu pauzu od posla uzeo je 9. travnja, međutim 16. je travnja preko video veze otvorio bolnicu Nightingale u Birminghamu. Pred kraj mjeseca pojavio se i u prijenosu dobrotvorne akcije Comic Relief koja se emitirala na BBC-ju.

Kensingtonska palača nije htjela komentirati vijest The Suna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:07