STRADALI CIVILI

Otkrivena nova grobnica kraj Buče: Svezali su im ruke i koljena, mučili ih, a onda smaknuli metkom u glavu

Grobnica je otkrivena danas na mjestu na kojemu su bili stacionirani ruski vojnici, blizu sela Mirotske

Jedna od masovnih grobnica u Buči

 Ronaldo Schemidt/Afp

Sedam tijela pronađeno je u ponedjeljak u novoj grobnici blizu Buče, gdje su, nakon povlačenja ruske vojske iz Kijeva krajem ožujka, otkriveni leševi brojnih civila, objavila je kijevska policija.

"Rusi su ovdje mučili sedmero civila, a zatim su ih kukavički pogubili metkom u glavu", napisao je šef kijevske policije Andrij Nebitov na Facebooku, dodavši da je "nekoliko žrtava imalo svezane ruke i vezana koljena".

"Ova grobnica otkrivena je danas na mjestu na kojemu su bili stacionirani ruski vojnici, blizu sela Mirotske", 10 km sjeverozapadno od Buče i 35 km od Kijeva, dodao je Nebitov, kazavši i da se "sada radi na identificiranju žrtava".

Nakon odlaska ruskih vojnika iz kijevske regije, gdje su otkrivena tijela više stotina ukrajinskih civila, Buča je postala simbol ruskih ratnih zločina.

Moskva je u više navrata odbacila ove optužbe, kazavši da je riječ o "falsificiranju" informacija te tvrdeći da su zločine organizirali Ukrajinci uz potporu zapada.

Kijevska policija je podsjetila da su krajem travnja u jami u selu Mirotska otkrivena izmrcvarena tijela trojice strijeljanih muškaraca s povezom na očima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. kolovoz 2022 03:25