ANĐELI IH ZABORAVILI

Otkrivena Victorijina mračna tajna: Tkanina za ekskluzivni Victoria's Secret nastaje radom DJECE ROBOVA

Djeca iz Burkine Faso ne mogu u školu jer beru pamuk u poljima
Victorias Secret Supermodels Candice Swanepoel (L) and Erin Heatherton pose for photos as they launch the new Victorias Secret ngel Fragrance and the Dream Angels Bra during aN event in New York November 1, 2011. AFP PHOTO TIMOTHY A. CLARY
 TIMOTHY A. CLARY

Victoria's Secret doista ima tajnu za koju bi radije da se nikada nije otkrila - pamuk kojim se proizvodi tkanina za ovaj ekskluzivan brand bere se ropskim radom u Burkini Faso, tvrde istražitelji Bloomberg News Agencyja,a javlja Daily Mail .

Pamuk beru djeca pod okriljem 'Fair trade' programa koji se provodi u toj siromašnoj državi, koja osim pamuka izvozi i zlato. A rad djece robova beskrupuloznim upraviteljima savršen je za upravo takve poslove.

Bloombergov tim je u Burkini Faso proveo više od šest tjedana ispitujući brojne svjedoke koji su potvrdili kako su djeci u toj državi škola i borazovanje uskraćeni te su prisiljeni na rad.

Najveća ironija leži u tome što je Victoria's secret 2009. izbacio posebnu kolakciju namijenjenu za pomoć upravo Burkini Faso.

Modni div je najavio vlastitu istragu cijelog slučaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 10:37