ŽIVOT NAKON HORORA

Otkriveno gdje danas živi Elisabeth Fritzl; Otac monstrum ju je silovao 24 godine, rodila je sedmero djece: ‘Svi je znaju...‘

Udala se za tjelohranitelja koji ju je čuvao nakon što je oslobođena

Elisabeth i kuća u kojoj ju je otac držao zatočenom

 Profimedia

Kći 88-godišnjeg incestuoznog silovatelja Josefa Fritzla živi na udaljenosti od samo pola sata od podruma u kojemu ju je otac godinama držao zatočenom i silovao, otkriva MailOnline.

Fritzl je svoju kćer Elisabeth držao u podrumskoj prostoriji 24 godine u jednom od najšokantnijih zločina ikada zabilježenih u Austriji i šire. Ona je rodila sedmero djece iz tog incestuoznog odnosa. Njegov teror okončan je 2008. godine, a godinu dana kasnije osuđen je na doživotni zatvor.

Nakon suđenja Elisabeth i djeca su dobili novi identitet, a ona se udala za tjelohranitelja koji ju je čuvao nakon što je oslobođena iz nehumanih uvjeta života. Smatra se da su još uvijek zajedno.

MailOnline navodi kako im je poznat identitet Fritzlove kćeri, ali ga ne otkrivaju zbog strogih austrijskih zakona.

Ona sada živi u dvokatnici na 30 minuta vožnje od Amstettena, u jednom selu koje se nalazi nedaleko od zloglasnog koncentracijskog logora Mauthausen.

Kuću okružuje siva drvena ograda, a sigurnosne kamere na vanjskom zidu motre na svakog posjetitelja doma 56-godišnje Elisabeth.

Kuća ima pažljivo uređen vrt s malim bazenom, a kuća ima dvije garaže.

Nasuprot njezine kuće živi kći Kerstin, a u blizini njihovih kuća nalazi se poljoprivredno zemljište u blizini Dunava. Navodno je obitelj smještena u selu jer je Fritzlov najstariji sin Harald tamo preselio i govorio svojoj sestri koliko je izolirano.

Mještani ne pričaju puno, ali su otkrili da je Elisabeth, koja ima drugu kosu, bila na lokalnoj zabavi te da povremeno objeduje u restoranu.

image

Josef Fritzl

People Picture/Capital Pictures/Profimedia/People Picture/capital Pictures/profimedia

- Svi znaju što joj se dogodilo, ali nitko ne govori o prošlosti, oni imaju novi život i ljudi to poštuju, rekao je jedan mještanin. Susjedi su potvrdili da Elisabeth i Kerstin još uvijek žive u selu.

Gradonačelnik te svećenik iz lokalne crkve potvrdili su da znaju da Fritzlova kći i njezina obitelj žive u selu, ali spremno čuvaju njihovu privatnost.

Poznato je da se Elisabeth 2019. udala za svog tjelohranitelja Thomasa Wagnera, koji je bio 23 godine mlađi od nje, a pretpostavlja se da su njih dvoje još uvijek zajedno.

Prema listu Österreich, par se zbližio nakon što su mjesece proveli zajedno nakon što je ona izašla iz tamnice, a vjenčali su se kada je ona imala 52 godine.

- Oni su par, svi su pod početka vidjeli koliko se ona s njim osjeća sigurno.

Navodno je ta veza Elisabeth dala novu snagu nakon života u tamnici.

Kao što je poznato, austrijski sud je naredio prebacivanje 88-godišnjeg incestuoznog silovatelja s psihijatrijskog zatvorskog odjela u običan zatvor. Sudsko vijeće u Kremsu je odlučilo da će Fritzl biti prebačen iz zatvora za mentalno oboljele u normalnu ćeliju, čime se otvara mogućnost njegovog trajnog puštanja na slobodu.

Osuđenik je navodno već bio viđen izvan zatvora - gdje služi doživotnu kaznu - kako pije kavu u nekoliko lokalnih kafića. Fritzl je u zatvoru već 15 godina otkako je osuđen za incest, silovanje, porobljavanje, prisilu i ubojstvo iz nemara svog novorođenog sina.

On boluje od uznapredovale demencije, a psihijatri procjenjuju da više ne predstavlja opasnost za društvo.

Elisabethina odvjetnica Eva Platz izjavila je da Elisabeth ne želi da on bude oslobođen te da želi da do smrti ostane u zatvoru.

Josef Fritzl silovao je nesretnu Elisabeth više od 3000 puta u podrumu punom štakora. Sedmero djece dobili su u podrumu. Kerstin je rođena 1988. godine, Stefan 1990., a Felix 2002. Živjeli su u prizemlju s mamom. Lisa (1993.), Monica (1994.) i Alexandar (1996.) odrasli su na katu kuće koju je Fritz dijelio sa suprugom Rosemarie u Amstettenu, udaljenom 77 kilometara od Linza. Imali su i sina Michaela koji je umro nedugo nakon što se rodio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 15:23