POSEBNI PROGRAM

Otkriveno kako će Kosta K. završiti osnovnu školu: Donijet će mu udžbenike, na nastavi će biti samo on...

Iako će nastavu pratiti online, putem interneta, to ne znači da će internet moći koristiti za druge stvari

Kosta K.

 Screenshot

Kosta K., dječak ubojica koji je 3. svibnja ubio devetero svojih vršnjaka i zaštitara u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, nastavit će školovanje preko interneta. Kako doznaje Kurir, njegova nastava odvijat će se po modelu koji se koristio u vrijeme pandemije koronavirusa. Masovni ubojica osmi razred će završiti preko posebne škole "Dr. Dragan Hercog".

- Nastava će biti organizirana na daljinu, prema programu koji već provodi škola "Dr. Dragan Hercog". Radi se o online učionici, a na predavanjima će biti samo jedan student, Kosta K., koji će nastavu pratiti iz svoje bolničke sobe. S druge strane, tu će biti profesor koji će mu držati nastavu, zadavati zadaće i lekcije koje treba naučiti - objašnjava Kurirov sugovornik.

Podsjetimo, tada trinaestogodišnjak, koji je u međuvremenu napunio 14 godina, ali nije kazneno odgovoran, na dan kada je počinio masakr u školi smješten je u psihijatrijsku kliniku zatvorenog tipa.

- Suglasnost za smještaj dječaka-ubojice u psihijatrijsku kliniku potpisala je njegova majka. Nedavno je poslala dopis u kojem je zatražila da njen sin nastavi školovanje. Budući da je osnovno obrazovanje obvezno, a nastavničko vijeće Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" već je donijelo odluku o njegovom isključenju iz škole u kojoj je počinio kazneno djelo, školovanje će nastaviti u drugoj školi, koja već ima iskustva u radu s djece na daljinu i u specifičnim uvjetima – objašnjava sugovornik Kurira.

- No, da ne bude nesporazuma, iako će nastavu pratiti online, putem interneta, to ne znači da će internet moći koristiti za druge stvari, videoigre, čitanje vijesti ili nešto slično, dodaje sugovornik.

Prema njegovim riječima, dječaku će donijeti udžbenike za osmi razred iz kojih će nakon završetka nastave moći nastaviti učiti.

Dječak ubojica nalazi se na psihijatrijskoj klinici pod strogo kontroliranim uvjetima, a policija stalno dežura u dijelu zgrade u kojoj se nalazi, kao i ispred same klinike.

- Ne smije hodati okolo niti vidjeti druge pacijente. Ne smije ni izaći iz sobe kada hoće, a jedan od rođaka mu redovno donosi stvari - otkrio je ranije izvor Kurira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:53