‘KRALJ BAKRA‘

Otkriveno kako je Popović navodno došao do prvog milijuna: Prijatelju Ramzana Kadirova pomogao je u jednoj operaciji...

Priča se da je ruskom oligarhu objasnio danas dobropoznatu financijsku tehniku prebacivanja novca na Cipar

Milan Popović

 Ronald Gorsic/Cropix/Cropix

Multimilijunaš Milan Popović karijeru je počeo krajem 80-ih kao taksist u Švicarskoj.

Tražio je šansu, dobio je šansu i iskoristio je šansu“, kaže izvor Blica koji je početkom 90-ih radio s njim u švicarskoj tvrtki Marc Rich Commodities.

image

Milan Popović

Tom Dubravec/Cropix

Dok su se družili, Milan je svaku priliku koristio da mu nabaci neku svoju poslovnu ideju. Njegov prijatelj navodno ubrzo shvaća da su Milanovi kapaciteti nadmašili posao šofera, koji je do tada imao, te mu zakazuje razgovor za posao u tvrtki.

- Došao je ujutro, u zakazano vrijeme i strpljivo je sjedio i čekao do 18 sati da ga direktor primi. Bio je mlad i energičan i vidjelo se da je odlučio uspjeti. Odlično je radio svoj posao.

Moskva se tih godina otvarala kao tržište, pa su u MRC-u zapošljavali Srbe jer su lako učili ruski jezik i dobro su se uklapali u rusko društvo - objašnjava izvor Blica. Popović je direktno surađivao s Igorom Altuškinom, trgovcem metalima svjetskog kalibra, koji je danas na listi sankcija jer, kako stoji, na stranici War & Sanctions, "ima prijateljske veze s Ramzanom Kadirovim, blizak je Putinu, te "materijalno i financijski podupire radnje koje podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni suverenitet Ukrajine."

Popović, vidjevši kako se posao radi, brzo je zbrojio dva i dva, dao otkaz u MRC i otvorio svoju tvrtku.

image

Milan Popović

Nikola Vilić/Cropix

- Ta njegova mala tvrtka direktno je surađivala s ogromnom kompanijom Igora Altuškina. Kako? Priča se da je ruskom oligarhu objasnio danas dobropoznatu financijsku tehniku prebacivanja novca na Cipar. Tako je Popović zaradio prvi milijun, a ubrzo i drugi, treći, sedmi, jedanaesti... - priča izvor Blica.

Prebogati Srbin, 1996. godine postaje dio moskovskog jet-seta. Novac ulaže u restorane i noćne klubove za bogataše, što mu omogućuje još bolje poslovne kontakte. Avioni, jahte, najskuplji šampanjci i najljepše žene postaju njegova svakodnevica.

image

Milan Popović

Jakov Prkić/Cropix

Posao širi na Dominikansku Republiku i Ameriku, a 2001. godine dovodi Igora Altuškina u Srbiju i njih dvojica zajedno sa Zoranom Drakulićem, koji ubrzo izlazi iz posla, ulažu pare u valjaonicu u Sevojnu.

- Avanturistički duh mu ne da mira. Kupuje avion i polaže za pilota da bi mogao sam upravljati; plovi Jadranom na svojoj jahti u društvu atraktivnih djevojaka iz Rusije i Srbije. Omiljen je među ženama, ali nijednoj ne polazi za rukom da ga dugo zadrži. Avanturist je, nestalan i sve mu brzo dosadi - priča izvor Blica.

Milan se klonio medija i javnosti. Od prijatelja je uvijek zahtjevao diskreciju.

Druga supruga Milana Popovića mlađa je od njega 28 godina, atrkativna je plavuša i zove se Bojana.

Milan i Bojana dobili su dva sina, Milana kojeg su dobili 2017. i Đorđa kojeg su dobili 2019. godine, dok je u listopadu 2022. godine dobio četvrto dijete i postao otac djevojčice Sofije.

Popović je otkrio kako su se on i Bojana upoznali, koliko se vole i da je lijepa Beograđanka bez sumnje prava žena za njega.

Podsjećamo, u sudskoj trakavici koja je posljednjih dana okupirala hrvatski javni prostor, Vrhovni sud je donio presudu kojom je Popoviću vratio skrbništvo nad maloljetnim sinom Aleksandrom kojeg ‘kralj bakra‘ ima iz odnosa sa Severinom.

image

Milan Popović i Severina

Biljana Gaurina/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:56