BIOLOŠKA BOMBA

Otkriveno kako se virus ponovno proširio Crnom Gorom, nitko nije bio previše iznenađen...

Svako od njih, da je regularno došao u Crnu Goru morao bi biti u karanteni ili samoizolaciji - rekao je Eraković za javnu televiziju
Utakmica Partizan - Crvena zvezda
 Oliver Bunic

Direktor bolnice u Podgorici izjavio je u četvrtak da se koronavirus u Crnoj Gori ponovno proširio zbog navijača koji su prošli tjedan bili na utakmici između Crvene zvezde i Partizana u Beogradu.

Šef kliničkog centra Jevto Eraković rekao je da vlast sada treba ispitati koliko je ljudi preko Bosne i Hercegovine otišlo i vratilo se u Crnu Goru iz Srbije i utvrditi njihovo kretanje i kontakte.

- Svako od njih, da je regularno došao u Crnu Goru morao bi biti u karanteni ili samoizolaciji - rekao je Eraković za javnu televiziju.

Podsjetio je da Crna Gora nije otvorila granicu sa Srbijom zbog visoke stope zaraze toj zemlji i istaknuo da je prelivanje oboljelih lako i lagano.

Crvena zvezda i Partizan odigrali su 10. lipnja utakmicu pred 25 tisuća gledatelja, u vrijeme kada se većina europskih sportskih natjecanja održava bez publike ili uz ograničen broj gledalaca.

U Crnoj Gori je trenutno devetero oboljelih od covida-19. Nakon što 42 dana uzastopce nije bilježila nove slučajeve, 14. lipnja registrirala je prvi, dva dana kasnije drugi, a jučer još sedam slučajeva.

Ta je država na jugoistoku Europe 1. lipnja otvorila granice za 130 zemalja u kojima je broj aktivnih slučajeva manji od 25 na 100 tisuća stanovnika, no ne i sa susjednom Srbijom što je izazvalo oštre kritike Beograda.

Početkom lipnja crnogorska vlada proglasila kraj epidemije nakon što 28 dana zaredom, odnosno dva inkubacijska razdoblja nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2021 20:13