OBJAVLJEN I VIDEO

Otkriveno kako su izgledali posljednji trenuci života velike TV zvijezde na rajskom grčkom otoku: ‘Bio je samo 80 metara od spasa!‘

Glasnogovornica policije potvrdila je da na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja koji bi mogli dovesti do smrti

Michael Mosley, jedna od posljednih slika sa Symija

 Michael Mosley/Facebook

Nakon što je jučer pronađeno beživotno tijelo britanskog liječnika i tv zvijezde, dr. Michaela Mosleyja, danas je BBC-ju potvrđeno da je preminuo prirodnom smrću.

Glasnogovornica policije potvrdila je da na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja koji bi mogli dovesti do smrti. Također, potvrđeno je da je umro onog dana kada je prijavljen njegov nestanak.

- Pronađen je u području Agia Marine. Mogu potvrditi da je to on, rekao je zamjenik gradonačelnika otoka Nikitas Grillas za Guardian.

Tijelo je pronađeno u špilji na otoku, rekao je policijski dužnosnik. U srijedu popodne 67-godišnji Mosley otišao je oko 13:30 s plaže, kako je rekao, u šetnju. Od tada ga nitko nije vidio. Mosley je u srijedu napustio plažu Agios Nikolaos na kojoj je boravio sa svojom suprugom Clare Mosley. Novinar je navodno krenuo u šetnju prema središnjem dijelu otoka.

Objavljena je i snimka s nadzorne kamere jednog obližnjeg restorana, na kojoj se vide posljednji trenuci Mosleyjeva života. Vidi se kako nekoliko minuta (istražitelji su rekli da je sve trajalo čak 20 minuta!) dezorijentirano hoda oko ograde resorta, pokušavajući valjda pronaći put do resorta i zatražiti pomoć. Nakon toga pada i nestaje iz vidokruga kamere. Bio je samo 80 metara udaljen od tzv. beach bara, da je uspio doći do njega, možda bi danas još bio živ...

U srijedu je na otoku bilo jako vruće. U 15 je sati navodno bilo 40 stupnjeva Celzija. Mosley je spomenutu plažu navodno napustio bez mobitela.

Mosley je poznat po serijama ‘Vjerujte mi, ja sam liječnik‘ te gostovanjima u raznim emisijama televizija BBC i ITV. Studirao je i završio medicinu, ali je tijekom posljednjih nekoliko desetljeća radio kao TV voditelj, dokumentarist, novinar i spisatelj.

Njegov dokumentarni film ‘Ljudsko lice‘ osvojio je prestižnu nagradu Emmy. Da bi 2014. snimio dokumentarac ‘Inficiran! Život s parazitima‘, Mosley se zarazio s probavnim parazitima te s njima živio šest tjedana.

Bračni par Mosley ima četvero djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 17:27