NASTRADAO JE

Otmičar ‘australske Maddie‘ pretučen u zatvoru: ‘Kad je čuo da je to on, moj ga je sin prebio na mrtvo ime‘

Majka drugog zatvorenika otkrila je da je njezin sin pretukao 36-godišnjaka optuženog za otmicu 4-godišnje Cleo Smith

Pronalazak Cleo Smith

 HANDOUT/WESTERN AUSTRALIAN POLICE FORCE/AFP

Nakon što je policija uspješno pronašla četverogodišnju djevojčicu Cleo Smith, 18 dana nakon otmice u jednom australskom kampu, cure detalji o njezinu otmičaru.

Riječ je o 36-godišnjem Terryju Kellyju, kojeg je policija uhitila nakon što je viđen kako kupuje pelene u jednom dućanu iako uopće nema djece.

Otmičar 'australske Maddie McCann' u zatvoru je proveo samo nekoliko sati kada ga je prebio drugi zatvorenik.

Majka zatvorenika koji ga je pretukao rekla je za Daily Mail da je njezin sin pobjesnio kada je čuo da je oteo četverogodišnjakinju te da ga je 'prebio na mrtvo ime'.

"Čim je čuo da je tip uhićen zbog male Cleo, poludio je i pretukao ga na mrtvo ime. Znate što, mog sina su morali izvući iz ćelije u okovima, a Kelly je odveden u bolnicu... Bio je u jako lošem stanju", rekla je majka zatvorenika.

Glasnogovornik policije zapadne Australije nije želio komentirati njezine tvrdnje.

image

Cleo Smith

HANDOUT/WESTERN AUSTRALIAN POLICE FORCE/AFP

Ranije tijekom dana, Kelly je viđen dok su ga ukrcavali u vozilo hitne pomoći ispred policijske postaje i vozili ga u bolnicu na liječenje s velikim bijelim zavojem omotanim oko glave.

Policija je zaustavila navodnog otmičara iz automobila nešto iza ponoći prije nego što su izvršili nalog za pretres u obližnjoj napuštenoj kući u kojoj su pronašli malenu Cleo.

Detektiv Rod Wilde rekao je da osumnjičenik nije od ranije poznat obitelji Smith te da nije registrirani seksualni prijestupnik, no 'poznat je policiji'. "Moram biti jako oprezan oko toga", rekao je detektiv Wilde.

Susjedi su ranije opisali osumnjičenog kao 'samotnjaka' koji se 'čudno' ponašao. Jedna od susjeda rekla je da je jedne večeri čula plač djevojčice, ali joj nije palo na pamet da bi to mogla biti Cleo. Susjedi su također ispričali kako se počeo čudno ponašati tijekom posljednja dva tjedna - hodao bi ulicom u bilo koje doba dana, neugodno bi zurio u ljude, nikoga nije pozdravljao, a svoje je pse premjestio iz stražnjeg dvorišta u prednje dvorište kuće.

Policija je objavila da je 36-godišnjak, koji je prošao psihijatrijsku procjenu nakon što je proglašen psihički nestabilnim, identificiran kao osumnjičenik tek u utorak, a sada je bio na ispitivanju zbog sumnje na otmicu. Naveli su i da ne traže druge osumnjičenike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:28