MONSTRUOZAN ZLOČIN

OTMIČARU IZ CLEVELANDA PRIJETI SMRTNA KAZNA Ariel Castro je tukao djevojke kako bi pobacile!

 AFP

CLEVELAND - Američki tužitelj Timothy McGinty izjavio je u četvrtak da razmišlja o traženju smrtne kazne za Ariela Castra, optuženog za otmicu triju mladih žena i njihovo silovanje tijekom desetak godina u svojoj kući u Clevelandu.

"Podići ćemo optužnicu za svaki čin seksualne agresije i pokušaja ubojstva, te za svaki čin ubojstva koji je počinio prekidanjem trudnoće", izjavio je tužitelj okruga Cuyahoga, dodajući da će "tražiti i podizanje optužbi za koje je predviđena smrtna kazna".

'JA SAM SEKSUALNI PREDATOR. TREBAM POMOĆ. ČEMU TREĆA KAD IMAM DVIJE?' Pronašli oproštajno pismo otmičara

Castro, 52-godišnji nezaposleni vozač, pojavio se nekoliko sati prije pred gradskim sudom s lisicama na rukama, ne izgovorivši ni riječ. Nije pokazao nikakvu reakciju pri čitanju točaka optužnice podignute protiv njega.

Sud je odredio jamčevinu od dva milijuna dolara za svaki pojedini slučaj - ukupno osam milijuna - čime je praktično osigurao njegovo zadržavanje u zatvoru.

Tužitelj Bryan Murphy traženje takve jamčevine objasnio je "užasnom kalvarijom" koju su prošle njegove žrtve.

Dvojica braće Ariela Castra, privedena istodobno s njim, ali koje se kazneno ne tereti u toj aferi, u četvrtak su nakon kratkog saslušanja puštena na slobodu.

Ariel Castro optužen je u srijedu za silovanje i četiri otmice: Amande Berry i njezine 6-godišnje kćeri Joselyn koju je rodila u zatočeništvu, Gine DeJesus i Michelle Knight.

Sve su oslobođene u ponedjeljak navečer zahvaljujući susjedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:27