TRAGEDIJA U RAJU

‘Otok smrti‘ uzeo je još jednu žrtvu: Tijelo njemačkog turista pronađeno kako pluta na pučini

Iako je policija prilično uvjerena da je tijelo Storzovo, formalni proces identifikacije je u tijeku

Smrt na Koh Taou

 Profimedia

U blizini otoka Koh Taoa pronađeno je tijelo za koje se vjeruje da je nestali njemački turist koji je prije tjedan dana skočio s trajekta u južnom Tajlandu. U ponedjeljak u 16 sati Zaklada za spašavanje Kusol Sattha obaviještena je da je turistički brod naišao na tijelo muškog turista u zaljevu Ao Muong u pokrajini Surat Thani, prenosi Thaiger.

Voditelj tima za operacije spašavanja Apichet Chuaypitak i načelnik policije Chokchai Suthimek otvorili su istragu. Spasioci su izvukli tijelo na brod radi pregleda, a tetovaža kornjače na muškarčevim leđima navela je policiju da identificira preminulog kao Nijemca Floriana Storza.

Iako je policija prilično uvjerena da je tijelo Storzovo, formalni proces identifikacije je u tijeku. Ako se stvarno radi o njemačkom državljanu, njemačko veleposlanstvo na Tajlandu bit će obaviješteno kad završi istraga. 31. siječnja u 18 sati i 30 minuta Storz se sa svojom djevojkom ukrcao na trajekt prema Koh Samui na pristaništu Thongala. Otprilike 15 minuta nakon polaska, skočio je u more koje je bilo uzburkano.

Trajekt se odmah okrenuo i pokrenuo potragu za nestalim turistom. U satima koji su uslijedili, spasioci su bezuspješno pretraživali područje. Zbog mraka i lošeg vremena, potraga je privremeno obustavljena i nastavljena sljedeći dan. Kako su dani prolazili, smanjile su se nade da će turista pronaći živog.

Storzova motivacija za skok s trajekta nije poznata.

Inače, sam otok Koh Tao, iako jedna od najvećih turističkih atrakcija Tajlanda, došao je na zao glas zbog brojnih misterioznih smrti turista. Posebno je u fokus došao 2014. godine nakon brutalnog ubojstva britanskog para Davida Millera i Hannah Witheridge. Slučaj je riješen vrlo brzo uhićenje migranata iz Mjanmara, međutim istraga je bila puna rupa i do danas malo tko vjeruje da je dvojac radnika zaista ubio Britance. U svakom slučaju, prvo su bili osuđeni na smrtnu kaznu, ali ih je poslije kralj pomilovao tako da će ostati iza rešetaka do smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:59