RAT U SIRIJI

OTPORNI NA RUSKE ZRAČNE UDARE Borci ISIS-a osvojili grad blizu Homsa, nadiru prema ključnoj cesti, ubili 50 Asadovih ljudi

 Foto: AFP

U zračnim napadima turskih i američkih zrakoplova u Siriji u subotu je ubijeno više od 50 pripadnika Daesha (samozvana Islamska država) i ranjeno oko 30, objavila je državna agencija Anadolija u nedjelju, pozivajući se na sigurnosne izvore.

Šest turskih borbenih zrakoplova F-16 koji su poletjeli s baze u Incirliku u južnoj Turskoj izvelo je zračne udare u subotu tijekom prijepodneva, a u napadima je sudjelovala i bespilotna letjelica koja pripada koaliciji pod vodstvom SAD-a.

U operaciji borbenih zrakoplova uništeno je osam ciljeva Daesha na oko pet kilometara unutar sirijske granice uz pokrajinu Kilis.

U međuvremenu je stigla vijest da je Islamska država preuzela nadzor nad sirijskim gradom Mahenomom na jugozapadu pokrajine Homs u nedjelju nakon napada na vladine snage u tom području, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

U napadu su militanti Daesha ubili i ranili najmanje 50 pripadnika vladinih snaga te prodrli na područje oko 20 kilometara od glavne autoceste koja povezuje Damask s Homsom i gradovima na sjeveru, navodi Opservatorij sa sjedištem u Londonu.

Borbe se vode i u predgrađu Sadada, obližnjeg grada većinski nastanjenog kršćanima, gdje džihadisti također pokušavaju napredovati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 07:46