DIRLJIVE SCENE

Otrčao maraton s teško bolesnim prijateljem: Gurao ga 42,2 km u invalidskim kolicima i prenio preko cilja

Rezultat nije važan. Što duže traje, više vremena mogu provesti sa svojim prijateljem, rekao je ragbijaš Kevin Sinfield o Robu Burrowu

Rob Burrow i Kevin Sinfield 

 Danny Lawson/Pa Images/Profimedia/Danny Lawson/pa Images/profimedia

Kevin Sinfield i Rob Burrow, bliski prijatelji i nekadašnji suigrači u ragbi klubu Leeds Rhinos, s više od 12.000 drugih sudionika u nedjelju su završili inauguracijski maraton Rob Burrow Leeds.

Sinfield, koji je postao poznat po nadljudskim izazovima, nije samo trčao - on je puna 42,2 kilometra u posebno prilagođenim invalidskim kolicima također gurao svog prijatelja Burrowa, koji ima bolest motornog neurona (MND).

image

Rob Burrow i Kevin Sinfield

Danny Lawson/Pa Images/Profimedia/Danny Lawson/pa Images/profimedia

Najemotivnija scena bila je kad je, neposredno prije cilja, Sinfield pomogao Burrowu da ustane iz kolica, a zatim ga je na vlastitim rukama prenio preko završne linije, prenosi The Guardian.

Robu Burrowu MND je dijagnosticiran u siječnju 2020., a u prosincu iste godine Sinfield je počeo trčati njemu u čast i kako bi prikupio novac za sve koji pate od iste bolesti.

Jedan od najboljih igrača ragbijaške lige prikupio je više od 8 milijuna funti uz izazove koji su uključivali trčanje sedam maratona u sedam dana, a potom i sedam ultramaratona u sedam dana, koje je opisao kao "trčanje za prijateljem, s drugim prijateljima". A broj sedam u ovoj priči nije slučajan - naime, Burrow je u Leeds Rhinosima nosio dres baš s tim brojem.

image

Rob Burrow i Kevin Sinfield

Danny Lawson/Pa Images/Profimedia/Danny Lawson/pa Images/profimedia

Nedjeljni maraton isprva je trebao imati 7777 slobodnih mjesta, no potražnja je bila prevelika pa su organizatori ipak dopustili da sudjeluje više ljudi. Od 12.000 trkača, više od 40% njih u maratonu su sudjelovali prvi put, uključujući i Robovu suprugu Lindsey.

- Iako mu je teško komunicirati, ja znam kad se on smije i to možete vidjeti. Malo ćemo se zabaviti, to ti obećavam - rekao je Sinfield o prijatelju prije početka maratona, koji je započeo i završio na stadionu Headingley. Hrabrom dvojcu trebalo je nešto više od četiri sata i 20 minuta da ga završe.

- U ovom slučaju nije važno koliko maraton traje i koji nam je rezultat. Što duže traje, više vremena mogu provesti s Robom. Svi trče u Robovo ime s razlogom. Danas ovdje ima toliko ljudi jer svi misle na Roba i žele dati svoj doprinos prijatelju ili članu obitelji koji prolazi kroz teška vremena. Zajedno se borimo, rame uz rame - izjavio je Kevin prije utrke.

image

Rob Burrow i Kevin Sinfield

Danny Lawson/Pa Images/Profimedia/Danny Lawson/pa Images/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 09:27