HOROR U IRSKOJ

OTRIVENI MRAČNI GRIJESI IRSKIH REDOVNICA U podzemnim komorama crkvenog utočišta za neudane majke pronađeni ostatci trupala oko 800 beba!

Neudane majke i njihova djeca smatrala su se mrljom na slici Irske kao pobožne katoličke nacije. Bili su i problem za njihove očeve, posebno za moćnike poput svećenika i bogatih, oženjenih muškaraca...
 REUTERS

Ostatci trupala beba, od novorođenčadi do trogodišnjaka, otkrivena su u kanalizaciji kuće u Irskoj u kojoj je Crkva nekoć vodila utočište za neudane majke, objavila je u petak vlada.

Vladino izvješće o istrazi pokrenutoj 2014. potkrijepilo je tvrdnje povjesničara da u kući, u neoznačenim grobovima, leže ostatci trupala oko 800 beba.

FILE PHOTO: The entrance to the site of a mass grave of hundreds of children who died in the former Bons Secours home for unmarried mothers is seen in Tuam, County Galway, Ireland, June 4, 2014.  REUTERS/Stringer/File Photo
REUTERS

"Značajna količina ljudskih ostataka pronačena je u istraženim podzemnim komorama", stoji u izvješću.

Analiza radioaktivnim ugljikom pokazala je da ostatci potječu iz vremena od 1925. do 1961., kada su kuću vodile irske redovnice.

Istraga je pokrenuta pošto je lokalni povjesničar ukazao na dokaze da se u kući nalazi neoznačeno groblje na kojem leže posmrtni ostatci gotovo 800 beba umrlih od 1925. do 1961.

Neudane majke i njihova djeca smatrala su se mrljom na slici Irske kao pobožne katoličke nacije. Bili su i problem za njihove očeve, posebno za moćnike poput svećenika i bogatih, oženjenih muškaraca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 00:58