POPUŠTANJE

Otvaranje Njemačke Lufthansi donijelo snažan rast potražnje za letovima

Potražnja za ljetnim letovima za New York, Miami i Los Angeles porasla je i do 300 posto
 Daniel Roland/AFP

Njemačka aviokompanija Lufthansa objavila je u utorak da bilježi rast potražnje za letovima prema SAD-u i europskim destinacijama nakon popuštanja njemačkih ograničenja putovanja paralelno padu broja novih slučajeva zaraze covidom 19.

Potražnja za ljetnim letovima za New York, Miami i Los Angeles porasla je i do 300 posto, priopćila je njemačka zrakoplovna skupina, dodajući kako će povećati broj letova od lipnja i da je ponovo uvela letove prema Orlandu i Atlanti.

"Transatlantska zračna putovanja jako su važna za globalno gospodarstvo i sada nam treba jasna perspektiva kako bi se putovanja između SAD-a i Europe vratila u većem obujmu", rekao je član izvršnog odbora Harry Hohmeister.

Pad stope zaraze i sve veći broj cijepljenih građana trebali bi omogućiti oprezno povećanje transatlantskih zračnih putovanja, dodao je Hohmeister, pozivajući Njemačku da iznese jasan plan kako bi to omogućila.

Vlada u Berlinu priopćila je ovog mjeseca da želi ukinuti obaveznu karantenu po povratku u zemlju za potpuno cijepljene građane.

Problem su nedovršeni europski planovi o uvođenju digitalne zdravstvene putovnice za sve stanovnike EU-a koja bi bila dokaz imunizacije, a očekuje se da će biti uvedena tek krajem lipnja. Još nije jasno ni kako će se regulirati status posjetitelja izvan EU-a.

Iz Lufthansa su danas izvijestili i o utrostručenoj potražnji za letovima prema europskim destinacijama za odmor, poput Grčke, Italije, Španjolske i Portugala.

Dodali su i da njihova niskobudžetna podružnica Eurowings dogovara dodatnih 500 letova za Palma de Mallorcu, Ibizu i Grčku.

Napominju i da će proširiti raspored letenja u kratkom roku bude li se potražnja i dalje povećavala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:52