STROJ ZA GAFOVE

Ovaj čovjek više ne može: Najnoviji Bidenov gaf zgranuo svijet! ‘Je li netko pustio skeč Montya Pythona?‘

Novinari koji prate Bidena ostali su zbunjeni jednako kao i ostatak publike

Joe Biden na Sveučilištu Hartford

 John Moore/Getty Images Via Afp

Predsjednik Joe Biden zbunio je publiku na događaju o sigurnosti oružja završivši svoj govor opaskom: "Bože, čuvaj kraljicu, čovječe".

Biden je govorio na Nacionalnom summitu na Sveučilištu u Hartford u Connecticutu tijekom kojeg se žalio na razinu oružanog nasilja u SAD-u kada je i pozvao na strožiju kontrolu vatrenog oružja.

Na kraju 30-minutnog govora, Biden je publici rekao da se neće moći rukovati sa svim prisutnima zbog oluje koja se očekuje u tom području.

Američki predsjednik je rekao da će se umjesto toga fotografirati sa dijelom publike, a zatim je dodao: "Bože čuvaj kraljicu, čovječe!"

Kako piše britanski Telegraph, nije jasno je li predsjednik mislio na kraljicu Camillu, pokojnu kraljicu Elizabetu II ili kraljicu Charlotte – koja je kao supruga kralja Georgea III bila posljednja britanska kraljica koja je predsjedavala američkim kolonijama.

Novinari koji prate Bidena ostali su zbunjeni jednako kao i ostatak publike. Tijekom svog izvještaja o govoru, voditelj Fox Newsa Neil Cavuto komentirao je: "Jesu li ovdje puštali Monty Python skeč ili tako nešto?"

Olivia Dalton, glavna zamjenica tajnika za tisak Bijele kuće, kasnije je rekla novinarima rekavši da je predsjednik "komentirao nešto nekome u gomili", ali nisu navedeni dodatni detalji.

Republikanski kritičari odmah su osuli paljbu po Bidenu čiji je mandat obilježen brojnim gafovima. Mnogi u SAD-u smatraju da Biden, inače 80-godišnjak, više nije mentalno sposoban obavljati zahtjevnu dužnost. Primjerice, ranije ovog mjeseca spotaknuo se i pao na pod dok je završavao s podjelom diploma na ceremoniji diplomiranja zrakoplovstva u Coloradu.

Hipotetski, Biden bi imao 82 godine na početku svog drugog mandata kojeg bi završio sa 86 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:27