KRATKO USKRSNUĆE

‘Ovaj put moja je mama stvarno mrtva!‘: Preminula žena koja je sve prestravila na vlastitom pogrebu

U lijesu je provela gotovo pet sati, a kad su je trebali preodjenuti u odjeću za ceremoniju krenula se boriti za zrak

Ilustracija

 Arne Trautmann/Panthermedia/Profimedia/Arne Trautmann/panthermedia/profimedia

Nakon sedam dana intenzivne njege, preminula je Bella Montoya (76) koju su tjedan dana ranije zamalo živu sahranili. Liječnik u Babahoyu proglasio ju je mrtvom, a zatim su ožalošćeni tijekom bdjenja čuli kako kuca na lijes. Hitno je vraćena u istu bolnicu gdje je proglašena mrtvom na liječenje te je u petak uistinu preminula od ishemijskog moždanog udara, piše BBC.

- Ovaj put moja je majka stvarno umrla. Život mi više neće biti isti, rekao je njezin sin Gilbert Barbera za lokalne novine.

Montoya je vraćena u isto pogrebno poduzeće u kojem je prvi put otkriveno da je živa. Lokalni mediji izvijestili su da je Montaya imala stanje zvano katalepsija tijekom kojeg osoba doživi napadaj, gubi svijest i tijelo postaje ukočeno. Ekvadorsko ministarstvo zdravstva okupilo je komisiju stručnjaka da pregledaju njezin slučaj.

Kad je 9. lipnja proglašena mrtvom, stavljena je u lijes i odvedena u pogrebno poduzeće u Babahoyu, jugozapadno od glavnog grada Quita. U lijesu je provela gotovo pet sati, a kad su je trebali preodjenuti u odjeću za ceremoniju krenula se boriti za zrak. Nekoliko minuta kasnije, vatrogasci su je izvukli iz lijesa i prebacili natrag u bolnicu.

Bella Montoya nije jedina osoba koje je "oživjela" nakon što je službeno proglašena mrtvom. U veljači je otkriveno da 82-godišnjakinja, koja je ležala u pogrebnom poduzeću, ipak diše. Mrtvom je proglašena tri sata ranije u staračkom domu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:33