SENZIBILNI JUSTIN

Ovakav potez nikada nije napravio nijedan državnik u posjeti stranoj zemlji: Snimka se munjevito širi...

Kanadski premijer stajao je kod fotografiranja s razmaknutim nogama kako bi izgledao manji i odgovarao visini južnokorejskog govornika

Justin Trudeau

 /Screenshot Youtube

Justin Trudeau dobio je pohvale u Južnoj Koreji jer je tijekom fotografiranja s jednim od najvažnijih političara u zemlji zauzeo neobično širok položaj nogama koji smanjuje visinu, piše Telegraph.

Slika kanadskog premijera kako nespretno stoji s razmaknutim nogama kako bi izgledao manji i odgovarao visini Kim Jin-pyoa, predsjednika južnokorejske Nacionalne skupštine, prošlog je tjedna postala viralna.

Tijekom snimanja rukovanja, Kim se dobrodušno podigao na vrhove prstiju kako bi pokušao nadoknaditi visinsku razliku od 20 centimetara između dvojice muškaraca, a onda je Trudeau, koji je visok 186 cm, uzvratio tako što je prvo savio koljena, a zatim raširio noge kako bi se visinski poravnao s predsjednikom južnokorejske Nacionalne skupštine.

Gestu kanadskog čelnika pozdravili su korejski mediji, a list Chosun Ilbo komentirao je da je to bila "dirljiva scena" koja je natjerala političare i dužnosnike u prostoriji da "prasnu u smijeh".

YTN, lokalni medij, izvijestio je da je zbog tog poteza Trudeau izgledao kao da mu je krivo što je visok, a Toronto Star ponudio je vlastitu analizu, citirajući jednog svog građanina korejskog podrijetla, koji je objasnio da je u Južnoj Koreji to znak poštovanja.

Trudeau, koji je bio u trodnevnom posjetu u Južnoj Koreji kako bi obilježio 60 godina bilateralnih odnosa, ovo nije prvi put da postaje viralan zbog svog ponašanja prilikom susreta s drugim kolegoma političarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:07