NOVI ŽIVOT

Ovako izgleda prvi noćni klub Saudijske Arabije: Platite 2300 eura, a alkohola - nema!

‘Beast House‘ je prvi put otvorio svoja vrata početkom ove godine

Prvi stalni noćni klub u Saudijskoj Arabiji

 Instagram/_beasthouse

Otvoren je prvi stalni noćni klub u Saudijskoj Arabiji, čiji će gosti za godišnje članstvo morati izdvojiti barem 2300 eura. Iako poprilična svota novca omogućava priliku za druženje u prostoru umjetničke četvrti Jax u Rijadu, posluživanje alkohola je i dalje striktno zabranjeno, stoga su u ponudi bara samo ‘mocktailovi’, prenosi Daily Mail.

Noćni klub ‘Beast House’ mnogi su godinama priželjkivali i sada ga opisuju kao početak novog života zemlje. Iako je alkohol zabranjen od 1952. godine, kad je jedan od sinova kralja Abdulaziza pijan upucao britanskog diplomata, pravila su se počela mijenjati dolaskom kralja Salmana i njegovog sina, prijestolonasljednika Mohammeda bin Salmana.

Prije šest godina žene su stekle pravo vožnje, nisu više obvezne biti u potpunosti pokrivene, a u međuvremenu su se otvorila kina i drugi zabavni centri. Sada je uslijedio i noćni klub.

Najniža cijena godišnjeg članstva je 2300 eura, ali penje se i do 3200 eura za one koji žele najluksuznije iskustvo. Gosti u klubu, koji je prvi put otvorio svoja vrata početkom ove godine, priznaju da su cijene skupe. Prostor koji se proteže kroz nekoliko katova, uključuje blagovaonicu i produkcijske prostorije s kabinama za snimanje glazbe.

- To je novi život. Ponovno smo rođeni, pogotovo žene - rekla je Nouf, koja je u provod stigla s prijateljicom.

Priznala je da je prije ovih promjena razmišljala o preseljenju iz zemlje. Njeno oduševljenje dijele i saudijski DJ-evi, koji napokon mogu nastupati u svojoj zemlji, nakon što su godinama pokazivali svoje glazbene vještine u inozemstvu.

- Vidimo da Beast House postaje kamen temeljac glazbene scene Rijada, mjesto gdje se njeguje kreativnost i mogu rasti talenti lokalne i međunarodne scene. Naša je vizija revolucionirati način na koji se glazba doživljava u regiji - rekao je Ramadan Alharatani, izvršni direktor MDLBEAST-a, tvrtke koja stoji iza kluba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 22:29