NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ

‘Ovako još nitko nije švercao kokain‘: Beogradski carinici otvorili kovčeg i naišli na nevjerojatan prizor

Beogradski carinici ostali su u čudu kada su otkrili da je državljanin Sj. Makedonije unio kofer pun odjeće natopljene kokainom

Zaplijenjeni kofer

 Uprava carine Srbije

Beogradski carinici u zračnoj luci Nikola Tesla ostali su u čudu kada su otkrili da je 51-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije u Srbiju unio kofer pun odjeće natopljene kokainom, javlja portal Nova.rs.

Ovaj nesvakidašnji pokušaj krijumčarenja droge otkriven je 13. prosinca kada je makedonski državljanin doputovao u Beograd iz Ekvadora, preko Amsterdama.

Putnik se nakon preuzimanja prtljage uputio prema izlazu namijenjenom putnicima koji nemaju ništa za prijaviti.

Naime, kofer spomenutog putnika je izdvojen za kontrolu na skeneru koji se nalazi na izlazu i kada je uređaj pokazao neobičnu boju garderobe u koferu, carinici su odlučili provesti detaljni pregled.

Čim je putnik otvorio kofer, osjetio se intenzivan miris kiseline, a sva garderoba koja se nalazila u koferu bila je vlažna i teža nego što je očekivano. Pritom, u koferu osim odjeće nije bilo ničeg drugog. Ni obuće niti pribora za ličnu higijenu, iako je putnik rekao da dolazi iz Ekvadora gdje je kod prijatelja boravio 13 dana.

image
Uprava carine Srbije
image
Uprava carine Srbije

Na pitanje carinika zašto su stvari vlažne, putnik je izjavio da je u zemlji iz koje dolazi visoka vlažnost, pa se oprane stvari nisu stigle osušiti.

Zbog sumnje da je garderoba natopljena nekom psihoaktivnom supstancom, carinici su napravili preliminarni test na prisustvo narkotika koji je bio pozitivan. O slučaju je odmah obaviještena policija. Nakon konzultacijom s Tužiteljstvom naloženo je da se kofer privremeno zadrži i pošalje na vještačenje.

Nalaz Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku MUP-a Srbije potvrđeno je da su uzorci pozitivni na kokain.

image

Zaplijenjeni kofer

Uprava carine Srbije
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:48