PLJESKALO MU STO TISUĆA LJUDI

OVAKO NEŠTO NIJE DOŽIVIO NI KAD JE BIO NA VRHUNCU POPULARNOSTI Korejska kontroverzna vjerska skupina priredila frenetičan doček Ivi Josipoviću

Ni u danima najveće popularnosti, bivši predsjednik Ivo Josipović nije doživio da se na čitavoj tribini stadiona pojavi njegovo lice, a pritom stotinu tisuća okupljenih frenetično aplaudiraju.

A upravo se ovo dogodilo na velikom sletu u Seulu, prijestolnici Južne Koreje, u kojoj se održava “WARP summit 2016” ili Svjetski summit mira, koji organizira pomalo bizarna osoba.

Riječ je o Lee Man-heeu, šefu organizacije Uspostava mira u svijetu i nebeske kulture (HWPL), ali i lideru Crkve Isusa Krista Shinchonji, koja je jedna od najkontroverznijih vjerskih skupina u Južnoj Koreji. Tamošnji mediji tvrde da članovi ove Crkve vjeruju kako je njihov vođa besmrtan, no Lee Man-hee, skromno, drži kako će Bog odlučiti o njegovoj besmrtnost.

Prije dvije godine na WARP summitu sudjelovao je Stipe Mesić, a i tada tema događaja bili su razgovori o uspostavi mira u svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2020 14:30