BLAMAŽA OBIŠLA SVIJET

Ovakva se sramota rijetko viđa u svijetu diplomacije: ‘Došli su nam pomoći, predstavili su neke projekte...‘

Paragvajski mediji otkrili su da je "suveren" iz Kailase zapravo državljanin Indije koji je u bijegu pred pravosuđem svoje domovine

Paragvajski predsjednik Santiago Peña

 Norberto Duarte/Afp/Profimedia/Norberto Duarte/afp/profimedia

Visoki dužnosnik Paragvaja smijenjen je jer je potpisao memorandum o suradnji kojim preporučuje uspostavu diplomatskih odnosa s državom... koja ne postoji.

Arnaldo Chamorro, tajnik kabineta u ministarstvu poljoprivrede, sam je u izjavi novinarima u četvrtak rekao da je smijenjen jer je u listopadu potpisao sporazum s izaslanstvom "Sjedinjenih Država Kailase", navodnog otoka koji leži sjeverno od Južne Amerike.

"Došli su tu i izrazili želju da pomognu Paragvaju, predstavili su nekoliko projekata, poslušali smo ih i to je to", rekao je Chamorro i priznao da je nasamaren.

Dvojicu "izaslanika" čak je nakratko primio i sam ministar poljoprivrede.

Na memorandumu bivši tajnik kabineta čestita "uvaženom Nithyanandu Paramashivamu, suverenu Sjedinjenih Država Kailase na njegovu doprinosu hinduizmu, humanizmu i Republici Paragvaj" i preporučuje "vladi Paragvaja da aktivno razmotri uspostavu diplomatskih odnosa sa Saveznim Državama Kailase i podupre njezin prijem u međunarodne organizacije, među kojima i u Ujedinjene narode".

Paragvajski mediji otkrili su da je "suveren" iz Kailase zapravo državljanin Indije koji je u bijegu pred pravosuđem svoje domovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. veljača 2024 19:09