TEŠKA 2020.

Ove godine preminuo je niz poznatih osoba u Hrvatskoj i svijetu: Izdvojili smo njih 60

Tko nas je sve napustio iz javnog života, iz svijeta filma, književnosti, kazališta, glazbe i sporta pogledajte ispod.
Poznate osobe koje su umrle 2020.
 Afp/Profimedia/Cropix

U zadnjem smo danu 2020. godine, koju nećemo pamtiti po dobrome.

To je godina u kojoj je svijet pogodila pandemija razmjera kakvi se ne pamte u zadnjih 100 godina. Koronavirus je odnio niz života i suštinski promijenio našu svakodnevicu. Lockdown, socijalno distanciranje, maske... to su pojmovi koji postali dio "novog normalnog".

Srećom, krajem godine odobreno je nekoliko cjepiva protiv koronavirusa, što budi nadu da ćemo do polovice iduće godine obuzdati zarazu.

Hrvatsku su, da nam godina bude teža, pogodila i dva snažna potresa - 22. ožujka pod magnitudom 5,5 tresao se Zagreb i poginula je jedna osoba, a 29.12. znatno jači potres, magnitude 6,2, pogodio je područje Petrinje, Gline i Siska. Stradalo je sedam osoba, a mnogi su ostali bez krova nad glavom.

U ovoj godini napustio nas je i niz poznatih osoba, i u Hrvatskoj i u svijetu. Vesna Veselić pripremila je veliki infogram u kojem se kratko prisjećamo njih 61. Među njima su Mustafa Nadarević, Krunoslav Kićo Slabinac, Lazo Goluža, Slaven Zambata, Diego Maradona, Kobe Bryant, Sean Connery, John Le Carre...

Tko nas je sve napustio iz javnog života, iz svijeta filma, književnosti, kazališta, glazbe i sporta pogledajte ispod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 08:17