ZANDER VENEZIA

'OVO JE NAJBOLJI VAL U MOM ŽIVOTU' Tragična sudbina jednog od najboljih surfera na svijetu: Poginuo jašući na valu koji je stvorio uragan Irma

 Netherlands Ministry of Defence / Instagram zandervenezia / REUTERS

Jedan od najboljih mladih surfera na svijetu 16-godišnji Zander Venezia poginuo je na Barbadosu surfajući na valovima koje je stvorio uragan Irma. Venezia se u potrazi za 'savršenim valom' odlučio na avanturu koja ga je na kraju stajala života.

Usprkos ružnom vremenu i upozorenjima o dolasku uragana Irma, Venezia je zajedno s prijateljima odlučio surfati na plaži Box by Box na istočnoj obali Barbadosa.

- Ovo je najbolji val u mojem životu - kazao je mladić. Nažalost, bio je to njegov posljednji val.

U jednom trenutku val ga je prevrnuo, a Venezia je glavom udario u greben.

- Mjesto na kojem je surfao bilo je puno oštrog kamenja. Zander je počeo krvariti i više se nije micao. Pokušali smo ga što prije iznijeti iz mora, ali to je zbog oluje bilo teško - kazao je njegov kolega Alan Burke dodavši:

- Box by Box je teško mjesto za ulazak i izlazak, čak i najboljima.

Kada je stigao u bolnicu, Venezia je disao, ali je ubrzo preminuo. Venezia je u kolovozu pobijedio na prestižnom natjecanju Rip Curl Grom Search ispred obala Sjeverne Karoline.

Uragan Irma usmrtio je do sada najmanje deset osoba na karipskim otocima Svetom Martinu, Svetom Bartolomeju, Angvili i Barbudi te kao najjača oluja u povijesti krenuo prema Floridi, javljaju agencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 17:10