SOLOVJEV U ŠOKU

Ovo je trenutak iskrenosti Putinovog najvećeg pobornika: ‘Nećemo živjeti dovoljno dugo da to vidimo...‘

Politolog Sergej Mihejev, veliki pobornik Putina i rata u Ukrajini, smatra da invazija ide presporo i da mnogi neće doživjeti njezin kraj

Sergej Mihejev

 Screenshot/

Ruski politolog i propagandist Sergej Mihejev, veliki pobornik ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog rata u Ukrajini, do sada je svašta izjavljivao i blebetao u ratnohuškačkim političkim showovima na ruskim državnim televizijskim kanalima.

Tako je u jednom mahnitanju sugerirao da bi Rusija trebala ubiti "desetke tisuća" američkih vojnika, kako bi promijenila javno mnijenje građana SAD-a o potpori Ukrajini. Pokazao je iznimno ‘milosrđe‘ izjavivši da Rusija može spaliti cijelu Ukrajinu, ali da to neće napraviti jer su Rusi ljudi te je ocijenio kako je u usporedbi sa Zapadom Vladimir Putin "vođen moralnim načelima".

No, u svom je posljednjem nastupu bio znatno manje euforičan - zapravo, bio je vrlo turoban. On je tako izrazio strah da Putin neće doživjeti kraj invazije na Ukrajinu ako se invazija nastavi trenutačnom brzinom. "Ako se budemo kretali ovom brzinom, to će trajati desetljećima ili bi se mogla donijeti neka vrsta odluke koju će biti teško prikazati kao uspjeh, to je očito", rekao je.

"Ako nastavimo na ovaj način i ovom brzinom, ti i ja nećemo živjeti dovoljno dugo da vidimo bilo kakve uspjehe", rekao je on voditeljuemisije, notornom kremaljskom propagandistu Vladimiru Solovjevu. "Budimo iskreni prema sebi. Ni naše vodstvo neće poživjeti dovoljno dugo za to", kako prenosi Evening Standard.

"Postoje stvari koje bismo mogli lako riješiti, poput blokiranja mogućnosti zapadnih političara da putuju (u Ukrajinu), kao što sam već mnogo puta rekao", dodao je.

‘Kina bi mogla postati vođa svijeta‘

On kaže da putovanja čelnika zapadnog svijeta u Ukrajinu, uključujući američkog predsjednika Joea Bidena i britanskog premijera Rishija Sunaka, pružaju "ozbiljnu podršku" ukrajinskom društvu i predsjedniku Volodimiru Zelenskom.

"Ili ćemo ići naprijed i prestati s oponašanjem suvereniteta i istinski postizati uspjeh, ili ćemo se povlačiti s golemim neuspjehom", rekao jev Mihejev.

Dodao je kako strahuje da će Kina postati "vođa svijeta" kada je u pitanju onaj njegov dio koji se nalazi izvan zapadne sfere utjecaja. "Rusiji će biti sve teže integrirati se u ovu situaciju", upozorio je.

Komentari ovog političkog analitičara dolaze nakon što je šef skupine Wagner, Jevgenij Prigožin, upozorio da će se ruska bojišnica u Ukrajini urušiti ako se njegovim borcima kod Bahmuta ne osigura više streljiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:21