RASISTIČKE UVREDE

Ovo je uznemirujuća snimka o kojoj bruji cijela Francuska, otkriven razlog bestijalnog premlaćivanja

Ministarstvo unutarnjih poslova pozvalo je na otpuštanje trojice policajaca koji su na snimci ulovljeni kako tuku muškarca
Policajci mlate muškarca koji je bio bez maske
 YouTube Screenshot

Francusko ministarstvo unutarnjih poslova pozvalo je na otpuštanje trojice policajaca koji su na snimci ulovljeni kako tuku muškarca, u vrijeme dok u Francuskoj traje rasprava o predloženom zakonu kojim bi se zabranilo snimanje policajaca.

Videosnimku na kojoj policajci tuku muškarca u četvrtak je objavio magazin Loopsider. Nadzorno tijelo policije razmatra ovaj slučaj, a ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin pozvao je na kažnjavanje trojice pripadnika snaga sigurnosti.

„Ako pravna tijela pronađu nezakonitosti, zatražit ću otpuštanje trojice policajaca“, rekao je Darmanin, a prenosi agencija dpa.

Loopsider je pisao kako je pretučeni muškarac, glazbeni producent crne puti imena Michel, u subotu bio vani bez maske, što je prekršaj po aktualnim pravilima za borbu protiv koronavirusa. Nakon što je vidio da se približava policijski automobil pobjegao je u svoj glazbeni studio.

Nadzorne kamere snimile su kako ga policajci prate unutra i nekoliko minuta tuku, a Michel tvrdi da su izgovarali rasističke uvrede.

Ovaj incident događa se u vrijeme predlaganja zakona koji bi ograničio prava stanovnika da snimaju policajce. Mjera se razmatra u donjem domu francuskog parlamenta.

Francuski premijer Jean Castex u četvrtak navečer je nakon kritika javnosti poručio da će neovisna komisija razmotriti drugačiju formulaciju tog kontroverznog zakona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:02